22 Νοε 2014

Συνελήφθη πρώην Πρωθυπουργός

Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και νυν Γ.Γ. του σοσιαλιστικού κόμματος, Ζοζέ Σόκρατες συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής. Θεωρείται ύποπτος διαφθοράς και φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εισαγγελία η έρευνα αφορά τραπεζικές...
συναλλαγές και εμβάσματα αγνώστου προελεύσεως, αλλά δεν σχετίζεται με την υπόθεση «Μόντε Μπράνκο», που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του πρώην διοικητή της τράπεζας Banco Espirito Santo τον περασμένο Ιούλιο για ξέπλυμα χρήματος. Στη δικαστική έρευνα συμμετέχουν συνολικά 60 δικαστικοί, αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί και άλλοι τρεις ύποπτοι, εκτός από τον Ζοζέ Σόκρατες.
Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, ενώ ο πορτογάλος πολιτικός επέστρεφε από το Παρίσι. Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, οι υποψίες της εισαγγελίας στρέφονται κυρίως σε συναλλαγές για την αγορά πολυτελούς ...σοσιαλιστικού διαμερίσματος στο Παρίσι, το οποίο ίσως σχετίζεται με τον πρώην πρωθυπουργός. Από το 2012 ο Σόκρατες εκτιμάται ότι μεταβαίνει τακτικά στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς έχει εγγραφεί στο πανεπιστήμιο Sciences Po.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη