27 Νοε 2014

Κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη Ντινάμο Μινσκ

Τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 0-2 απέναντι στην ομάδα της Λευκορωσίας, η οποία σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα επί της Γκιγκάμπ (1-2), φέρνει...
τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στην πρόκριση. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ «έφτυσε αίμα» αλλά νίκησε 2-0 στην παγωμένη Λευκορωσία την Ντιναμό Μινσκ ενώ η Γκινγκκάμπ ηττήθηκε από την Φιορεντίνα (1-2= και πλέον ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League! Ο Δικέφαλος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα Μινσκ αλλά ήταν αρκετά για να κερδίσει με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη και πλέον θέλει απλή νίκη στις 11 Δεκεμβρίου απέναντι στην Γκινγκάμπ, στην Τούμπα για να προκριθεί.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του ωστόσο εκτός από δύο φάσεις το παιχνίδι ήταν… παγωμένο όπως και η ατμόσφαιρα στο Μπόρισοφ όπου διεξήχθη ο αγώνας με την Ντιναμό Μινσκ. Όλα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς αν στο 2΄ κι όλας λεπτό ο Κλάους έβαζε ένα θεωρητικά εύκολο γκολ. Ο Κλάους εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού, πήρε την μπάλα βγήκε μόνος του απέναντι στον πορτιέρο της Ντιναμό που απέκρουσε το πλασέ του Έλληνα επιθετικού ενώστη συνέχεια ο Περέιρα ήρθε με φόρα, σουτάρε στην κενή εστία, αλλά έκοψαν οι αμυντικοί.

Σε μία άλλη φάση στο 11΄ ο Ιγκνάτοβιτς έδιωξε με γροθιές πριν ο Σαλπιγγίδης σκοράρει με το κεφάλι. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρυθμό, φανερά επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία, τις καιρικές συνθήκες αλλά και την απουσία του Ρόμπερτ Μακ που όταν δεν παίζει ο Δικέφαλος δεν έχει «φαντασία» μπροστά και δεν δημιουργεί πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ… δεν υπήρχε στα πρώτα 20 λεπτά. Έκανε συνέχεια λάθη, οι παίκτες του «πουλούσαν» την μπάλα και έδωσαν την ευκαιρία στην Ντιναμό να απειλήσει 2-3 φορές την εστία του Γλύκου.

Από το 70΄ και μετά όμως οι «ασπρόμαυροι» συνήλθαν κράτησαν μακριά από την εστία τους τους Λευκορώσους και έχασαν καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 70΄ ο Κλάους απείλησε με γυριστή κεφαλιά και ένα λεπτό μετά το σουτ του Περέιρα μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο πορτιέρο της Ντιναμό σε κόρνερ. Στο 78΄ ο Περέιρα με τακουνάκι έδωσε πολύ όμορφη ασίστ στον Τζανδάρη που δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφή και από πλάγια θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω συνέχιζε να πιέζει και τελικά δικαιώθηκε στο 82΄ όταν ο Αθανασιάδης σκόραρε μετά από όμορφη παράλληλη πάσα του Περέιρα!

Μάλιστα στο 88΄ ο Αθανασιάδης έβαλε και δεύτερο τέρμα δίνοντας τελικά πανηγυρικό κλίμα στην νίκη του ΠΑΟΚ. Ωστόσο στην φάση του γκολ φαίνεται να χτύπησε και πλέον υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του.

ΓΚΟΛ: – 82΄, 88΄ Αθανασιάδης
Ασίστ: – 82΄ Περέιρα

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία).
Βοηθοί: Ματίας Βίνζαουερ και Ρόλαντ Μπράντνερ (Αυστρία).

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε, Νίκολοτς, Ουντότζι, Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι και Αντάμοβιτς.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς (27λ Τζαβέλλας), Ρατς, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (45΄Γκολάσα), Αθανασιάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη