16 Δεκ 2014

Το 2018 απάντησαν στον Γκιουλέκα ότι θα είναι έτοιμο το Μετρό!

Μέσα στο 2018 είπε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ότι θα είναι έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα ο Κώστας Γκιουλέκας στη Βουλή. Μεταξύ άλλων η εταιρεία αποκαλύπτει ότι πρόκειται να παρακάμψει και τον σταθμό Βενιζέλου, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον ανάδοχο και για τις καθυστερήσεις στους σταθμούς Ανάληψης και Βούλγαρη. 
Για τα αποροφηθέντα κονδύλια η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ απάντησε πως, αποκλειστικά για το τεχνικό σκέλος, έχουν απορροφηθεί έως σήμερα 361.520.839,22 ευρώ, αλλά και ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών. Και όσον αφορά στους Μετροπόντικες, αυτοί, σύμφωνα με την απάντηση, έχουν, ήδη, μεταφερθεί από την Ανάληψη στο σταθμό της Ν.Ελβετίας και συναρμολογούνται για να ξεκινήσουν οι εργασίες με αντίθετη φορά.
Ο Κώστας Γκιουλέκας σε δήλωσή του επή της απάντησης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη υψώνει κραυγή προς τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί προσωπικά ώστε να συνεχιστούν τάχιστα οι εργασίες του Μετρό. Η πόλη δεν μπορεί να παραμένει άλλο γεμάτη ανενεργά εργοτάξια, τα οποία προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.  Το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα τόσο σημαντικό και απαραίτητο έργο για την πόλη, έχει γίνει “γεφύρι της Άρτας”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη