19 Δεκ 2014

Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές

H χθεσινή ψηφοφορία και οι 135 βουλευτές που επέλεξαν να μην ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα μας θυμίζει δύο ανέκδοτα, σχεδόν ίδια το ένα με το άλλο.
Και τα δύο έχουν πρωταγωνιστές δύο αρνιά που συζητούν την ημέρα του Πάσχα και λένε:
«Θέλεις να βγούμε μαζί σήμερα; - Όχι Έχω γύρισμα..
Και: «Ρωτάει το ένα πρόβατο το άλλο: - Πιστεύεις στην ζωή μετά το Πάσχα;
Προφανώς και δεν εννοούμε ότι οι βουλευτές είναι πρόβατα που είναι άβουλοι και δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Αλλά εκτός από τους 70 και κάτι του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι 60 που δεν ψήφισαν τον Δήμα θα πρέπει να σκεφτούν καλά τι κάνουν και ποιες είναι οι συνέπειες των πράξεών τους. Ειδικά ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές κι εκείνοι της ΔΗΜΑΡ που ψήφισαν ένα σκασμό μέτρα και τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη Δημοκρατία και βεβαίως για την οικονομία, αποφάσισαν να το παίξουν πρόβατα έτοιμα για σφαγή.
Πολλοί από αυτούς μετά τις εκλογές θα βλέπουν το κτίριο της Βουλής με το κιάλι, αλλά αυτό ίσως να είναι το λιγότερο. Το σπουδαιότερο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα αναρωτιούνται –αν τελικά επιμείνουν στην απόφασή τους να μην ψηφίσουν Δήμα και στις επόμενες δύο συνεδριάσεις- αν συνέβαλαν στην καταστροφή της χώρας. Θα σκέφτονται αν έδωσαν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του να μικρύνουν την Ελλάδα. Θα σκέφτονται αν μια λανθασμένη απόφασή τους θα τους κυνηγά μια ζωή σαν Ερινύα για την πόρτα που άνοιξαν στους μπαχαλάκηδες να κάνουν μπάχαλο και την ελληνική Βουλή.
Εν πάση περιπτώσει, όπως και ο ελληνικός λαός έτσι και οι Έλληνες βουλευτές έχουν το απόλυτο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή. Γούστο τους και καπέλο τους αν θέλουν να γίνουν πρόβατα για σφάξιμο και με το δικό τους αίμα αν θα στρώσουν το δρόμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες διαστάσεις. Από τις 29 του μήνα κι εφόσον η εκλογή Προέδρου γίνει θυσία στις μωροφιλοδοξίες ορισμένων που σκέφτονται κομματικά και προσωπικά κι όχι εθνικά, το πολιτικό σκηνικό θα μοιάζει με «terra incognita». Μια άγνωστη γη που κανείς δεν θα μπορεί να ερμηνεύσει και κυρίως να συμμαζέψει.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ορισμένες δυνάμεις εντός και εκτός του πολιτικού συστήματος μετέτρεψαν την εκλογική διαδικασία για τον Πρόεδρο σε κομματικό παιχνιδάκι αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτό. Συνέπειες που σύντομα θα πληρώσουν και οι ίδιοι. Όποιος σέρνει τη χώρα στις εκλογές με το 70% του ελληνικού λαού να μη θέλει κάλπες, θα πληρώσει κάποια στιγμή το τίμημα. Αρκεί πρώτα να μην το πληρώσει η χώρα.
Οι 160 ψήφοι ασφαλώς και δεν ικανοποιούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αν και όλοι πιστεύουν ότι και άλλοι 5-6 ακόμη στην τελευταία κρίσιμη συνεδρίαση θα ψηφίσουν υπέρ του Στ. Δήμα. Απομένουν καμιά 15αριά λοιπόν να συγκεντρωθούν με τον πολιτικό χρόνο να είναι μόλις 11 ημέρες. Στις 29 Δεκεμβρίου όλα τα χαρτιά του πόκερ θα πέσουν στο τραπέζι και ο καθένας θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Μέχρι τότε το παρασκήνιο είναι ήδη έντονο με πολιτικές κινήσεις απ’ όλες τις πλευρές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του και δεν παίζει σε κανένα σενάριο, θα πάει μέχρι τέλους με την απόφασή του να μετατρέψει την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και καταδίκη των μνημονίων. Αλήθεια; Στην Κουμουνδούρου μετράνε και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην «επιτυχία» τους να συγκεντρώσουν 135 «παρών»;
Το ΚΚΕ είναι αλλού, στη Χρυσή Αυγή κανείς δεν μπορεί να στηριχθεί και δεν πρέπει, και μένουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι. Εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι, από εκεί θα κριθεί αν τα πρόβατα θα πάνε κατευθείαν για σφαγή ή όχι. Ήδη ακούγονται πολλά σενάρια και ασκούνται πολλές πιέσεις απ’ όλους και προς όλους. Για παράδειγμα η σημερινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκης με τον Π. Καμμένο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κίνηση του πρώτου να πείσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για αλλαγή στάσης. Όμως, οι δηλώσεις Καμμένου χθες που επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια συνεννόησης. Από τους Ανεξάρτητους όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις που θα αφήσουν τον Καμμένο μόνο του με τον Κουίκ να… παίζουν τάβλι.
Ένα άλλο σενάριο που ακούγεται είναι ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία για να δώσει η κυβέρνηση κάτι, ένα δελεαστικό πακέτο σε ΔΗΜΑΡίτες και ανεξάρτητους προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ. Τα ανταλλάγματα που ακούγονται είναι τρία:
1.Νέος υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία με ένα πρόσωπο που θα μπορεί να συσπειρώσει βουλευτές απ’ όλους τους χώρους.
2.Συμφωνία για εκλογή Προέδρου και κυβέρνηση ειδικού σκοπού α λα Παπαδήμα.
3.Συμφωνία για Πρόεδρο με ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών που μπορεί να είναι Μάιο ή Σεπτέμβριο κι αφού πρώτα αρθούν οι εκκρεμότητες με την τρόικα.
Τα σενάρια δεν είναι ψεύτικα, αρκεί να διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του Βενιζέλου χθες στην Κ.Ο. που είπε ότι είναι ανοικτοί να τα συζητήσουν όλα καθώς και της Ντόρας που ζήτησε πολιτικές πρωτοβουλίες. Αλλά και μέσα στους βουλευτές υπάρχει μια τέτοια ζύμωση. Περιμένουν να εκδηλωθεί κάποια κίνηση για να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Τι λέει η κυβέρνηση σε όλα αυτά; «Καθαρές λύσεις», λέει «ούτε κυβερνήσεις – τραβεστί, ούτε προσβολή του προσώπου του κ. Δήμα. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς θα πάει μέχρι το τέλος, θα πολεμήσει στις δύο επόμενες ψηφοφορίες και θα δηλώσει με κάθε τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν πιέζεται και δεν δέχεται λύσεις που εκπορεύονται από περίεργα κέντρα. Και το κυριότερο ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. Κύριο μέλημα του πρωθυπουργού αυτή την ώρα είναι να μην υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία, να μη χαθούν πέντε δραματικά χρόνια, να ξέρει ότι αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα αυτός να την παραδώσει όρθια κι όχι διαλυμένη.
Σταράτες κουβέντες λοιπόν. Όποιος επιθυμεί να δει την Ελλάδα να στέκεται ξανά στα πόδια της πρέπει να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει για το μέλλον του ο ελληνικός λαός. Όποιος θέλει να δει τη χώρα να βρίσκεται σε κίνδυνο τότε θα ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφής. Δύο είναι οι δρόμοι επομένως, όπως πάντα στη ζωή με τα διλήμματα: Ο δρόμος της αρετής είναι ο δύσβατος και δύσκολος. Και ο εύκολος δρόμος της κακίας. Ιδού λοιπόν η πιο μεγάλη ώρα για τους βουλευτές.

http://www.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη