29 Δεκ 2014

Τα επικρατέστερα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είναι φυσικό η προοπτική νίκης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει «συνωστισμό» όσον αφορά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Και αυτό προκύπτει και από τις νομαρχιακές επιτροπές, όπου το ενδιαφέρον για μια θέση στη λίστες της Κουμουνδούρου που θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή, είναι ιδιαιτέρως αυξημένο.Στην
Β΄ Αθήνας, όπου στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει 13 βουλευτές αναμένεται και πάλι να είναι υποψήφιοι οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στάθης Παναγούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη και η Βασιλική Κατριβάνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην μάχη για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα μπει και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθεί και ο Δημήτρης Βίτσας που τώρα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και ο δεύτερος επιλαχών στην ευρωβουλή Νίκος Χουντής.

Η μάχη της Β΄ Αθήνας με τους 34 δήμους αναμένεται να είναι πολύ σκληρή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ευελπιστεί να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από το 31,43% του 2012. Ως εκ τούτου και άλλα σημαντικά στελέχη αναμένεται μπουν στα ψηφοδέλτια προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους ψηφοφόρους. Ανάμεσα σε αυτούς ο Κώστας Πουλάκης και ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ από την αριστερή πλατφόρμα αναμένεται να συμμετέχουν οι Σόφη Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, Γιάννης Τόλιος και ο Κώστας Ήσυχος, όπως και το 2012. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Οδυσσέα Βουδούρη, καθώς μετά την από κοινού ανακοίνωση του με τον Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς), υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Η υποψηφιότητά τους έχει παραπεμφθεί στα όργανα του κόμματος.

Η Α΄ Αθήνας θα αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι επιτελείς επιθυμούν να αυξήσουν την εκλογική επιρροή του κόμματος και να πάρουν ακόμα και την πρωτιά από τη Ν.Δ. Είναι η περιφέρεια που είχε επιλέξει για να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο έμπειρος κοινοβουλευτικός Νίκος Βούτσης και η Μαρία Μπόλαρη. Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στη μάχη για την Αθήνα δεν αποκλείεται στις λίστες να βρεθεί και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (μετακομίζοντας από τη Β΄ Αθήνας που ήταν το 2012), αλλά και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

Εκτός από τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Νάσο Αθανασίου και τον Γιώργο Πάντζα στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να βρεθεί και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης.

Στην Α΄ Πειραιά θα βρεθεί από το αριστερό ρεύμα ο Στάθης Λεουτσάκος.

Στην Β΄ Πειραιά, πληροφορίες φέρνουν πολύ κοντά το μέλος της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο επικρατείας αν η εξέλιξη του «γάμου» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ είναι θετική, ενδεχομένως να οδηγήσει τον Φώτη Κουβέλη σε αυτό. Επειδή οι υποψήφιοι βουλευτές δεσμεύονται για τον αριθμό των δημόσιων παρεμβάσεών τους, δεν αποκλείεται σε εκλόγιμη θέση να βρεθεί και ο Πάνος Σκουρλέτης εξαιτίας της ιδιότητάς του ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Δεν αποκλείεται στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης να είναι ο υποψήφιος ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.



Υπάρχει και μια σειρά από στελέχη που η πορεία τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε περισσότερο από επιτυχημένη και αναμένεται να τοποθετηθούν εκ νέου στις λίστες του κόμματος. Οι πληροφορίες φέρνουν πολύ κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τους Κρίτωνα Αρσένη, Σάββα Ρομπόλη, Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκο Ξυδάκη, Νικήτα Κανάκη και Θέμη Κοτσιφάκη.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο, θα συγκληθεί εκτός απροόπτου στις 3-4 Ιανουαρίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη