21 Δεκ 2014

"Να αποφύγουμε παρατεταμένη εθνική περιπέτεια"

Σαφές μήνυμα Καράογλου στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής για τα 40 χρόνια Ν.Δ.
 Κάλεσμα στους ανεξάρτητους Βουλευτές να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε «να μην...
επιδεινωθούν περαιτέρω τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο» απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες στον Πολύγυρο η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής, με τίτλο: «40 χρόνια Νέα Δημοκρατία-40 χρόνια ΟΝΝΕΔ».

«Οι ημέρες που βιώνουμε», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, «πρέπει να είναι ημέρες ευθύνης, σύνεσης και μετριοπάθειας, προκειμένου να αποφύγουμε μια παρατεταμένη εθνική περιπέτεια, να διασφαλίσουμε την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας και να προασπίσουμε την εθνική μας αξιοπιστία, την οποία επανακτούμε καθημερινά μέσα από κόπους και θυσίες».

«Βρισκόμαστε», συνέχισε, «σε μια πολύ δύσκολη καμπή για το Έθνος μας. Είναι σαφές πως κάποιοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή ώστε να αναλάβουν την εξουσία. Πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι που, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, θα κρίνει την πορεία του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. κληθήκαμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις, να ψηφίσουμε μέτρα επώδυνα για ολόκληρη την κοινωνία, γνωρίζουμε όμως πως ήταν μονόδρομος η επιλογή αυτή, εάν θέλουμε πραγματικά να… ξεκολλήσουμε τη χώρα από τη λάσπη και να μπούμε σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας».


Κάνοντας έναν απολογισμό του έως τώρα κυβερνητικού έργου, παρατήρησε πως «η Κυβέρνηση δεν είναι αλάνθαστη, ωστόσο ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Ούτε ΑΤΜ χωρίς χρήματα αφήσαμε, ούτε κούρεμα καταθέσεων όπως στην Κύπρο έγινε, ούτε ο κόσμος βγήκε με τις κατσαρόλες στους δρόμους, όπως στην Αργεντινή. Υπάρχει πίεση, υπάρχει αγωνία για το πότε θα ολοκληρώσουμε τη δύσκολη διαδρομή, υπάρχει όμως και προοπτική. Τι δεν υπάρχει; Η πλήρης και ολοκληρωτική καταστροφή που εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Πετύχαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωτογενή πλεονάσματα, μηδενίσαμε το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, κάναμε άλματα 116 θέσεων στην κατάταξη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, βγήκαμε δυο χρόνια νωρίτερα στις αγορές και επιστρέψαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, διαψεύδοντας κάθε αρχική προσδοκία και εκτίμηση. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τις θυσίες ενός λαού και με τις μεταρρυθμίσεις που τολμήσαμε και υλοποιήσαμε χωρίς να λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος» είπε ο κ. Καράογλου.

Σε άλλο σημείο, κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «με την ανεύθυνη στάση του επανέφερε στα χείλη των ξένων τη λέξη “Grexit”», προκαλώντας ταραχή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και οδηγώντας το σε κάθετη πτώση, με παράλληλη εκτόξευση του επιτοκίου δανεισμού.

«Ήρθε η ώρα να δείξουμε στην Ευρώπη, στις αγορές και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η “αγανάκτηση” στην Ελλάδα δεν είναι ούτε… μόδα, ούτε πουλάει! Η δική μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να κάνει “μόδα” την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, την εξωστρέφεια, την παραγωγικότητα, όλα, δηλαδή, εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την έλευση νέας οικονομικής κουλτούρας στην πατρίδα μας».

Τέλος, σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ενόψει της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε πως «το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η κοινωνία είναι ότι ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές. Στο απευκταίο όμως σενάριο που δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδηγηθούμε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι “ποια Ελλάδα θέλουμε;” Εκείνη του λαϊκισμού, του κρατισμού και της οπισθοδρόμησης ή εκείνη της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της παραγωγικότητας; Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός έχει την εμπειρία να μην επιστρέψει σε συνταγές καταστροφής και δεν θα χρειαστεί να ξαναειπωθεί η φράση του Γεωργίου Ράλλη το 1981 “Εύχομαι ο λαός μας να μην το μετανιώσει”. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός θα είναι πολύ πιο… ακριβός από αυτόν που πληρώνουμε τώρα. Σε τελική ανάλυση ο λαός ψηφίζει, ο λαός αποφασίζει, ο λαός καλείται να πληρώσει τις συνέπειες των επιλογών του» κατέληξε ο κ. Καράογλου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη