17 Φεβ 2015

Ετοιμοπόλεμα τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε το μηχανισμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών η επιδείνωση της κακοκαιρίας, η οποία τις πρωινές ώρες εκδηλώθηκε με πυκνή χιονόπτωση, κυρίως στη
Δημοτική Ενότητα Πεύκων.
Από νωρίς το πρωί τα ειδικά οχήματα και τα συνεργεία του δήμου, τα οποία βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή, βγήκαν στους δρόμους των Πεύκων στους οποίους έριξαν αλάτι για να αποφευχθεί κάθε αρνητικό ενδεχόμενο, διατηρώντας έτσι κεντρικές και δευτερεύουσες οδούς ανοικτές. Αυτό συνέβη και στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου η ειδική «αλατιέρα» κάλυψε και τα βορεινότερα σημεία καθαρίζοντας τις κεντρικές αρτηρίες των οδών Ειρήνης, Ακροπόλεως, Αγ. Τριάδος, κ.λπ.
Ιδιαίτερη προσοχή επιδείχθηκε στις περιοχές πέριξ των σχολικών κτιρίων όπου εξασφαλίσθηκε η ασφαλής προσέγγιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ το ίδιο έγινε και με τα ειδικά σχολεία που φιλοξενούνται στα Πεύκα (πρώην ΨΚΒΕ).
 Η εικόνα στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου ήταν ηπιότερη παρά τη (συνεχή μεν ασθενή δε) χιονόπτωση, όπου δεν προέκυψε ανάγκη επέμβασης των συνεργείων.

Αυτά, ωστόσο, παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών έως και αύριο, οπότε προβλέπονται τα ίδια καιρικά φαινόμενα.
 Να σημειωθεί ότι το συντονισμό των παρεμβάσεων έχει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες (τηλ.: 2313.502222 και 2313.502229) για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη