1 Φεβ 2015

Ο Γρκουέφσκι έχει ξεφύγει και κατηγορεί τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης για …πραξικόπημα! Καμία αντίδραση από Ελλάδα και Ε.Ε.!!!

Το Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια πολλών δραματικών γεγονότων, ανακοίνωσε σήμερα δημοσίως την ύπαρξη της επιχείρησης...
«Puč" ("πραξικόπημα"), μια υποτιθέμενη ανακάλυψη του δικτύου των συνωμοτών που εργάστηκαν για τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ!!!
Ενώ η αρχική είδηση ​​των  σημερινών  συλλήψεων και μηνύσεων (τουλάχιστον "αρκετά" άτομα) ήρθε μέσα από μια μάλλον τυπική, τεχνική ανακοίνωση του εκπροσώπου ΜΟΙ Ίβο Κοτέβσκι, η κορύφωση ήρθε με δημόσιο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος από τον Πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος μεροληπτικά κατηγόρησε τον Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, για πολιτικό εκβιασμό και τη συνεργασία του με ξένες υπηρεσίες!!!
Μεταξύ εκείνων που συλλαμβάνονται είναι η σύζυγος του Ζόραν Veruševski (πρώην διευθυντής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας της ΠΓΔΜ DBK συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες), Σόνια Veruševska, καθώς και ένας υπάλληλος από το δήμο της Στρούμιτσας.
 Ενώ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των εν εξελίξει δράσεων, η αστυνομία ανακαλεί μόνο  το διαβατήριο του Ζόραν Ζάεφ και του κάνει μήνυση για προδοσία και κατασκοπεία, για εκβιασμούς και προσπάθεια ανατροπής της συνταγματικής τάξης στην ΠΓΔΜ.
Υποστηρίζεται από την αστυνομία, ότι ο Ζόραν Veruševski κατείχε περίπου 1.000.000 αρχεία σε αρκετούς υπολογιστές στο σπίτι του, που περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες που ανταλλάσσονταν με την υπηρεσία πληροφοριών  μιας απροσδιόριστης γειτονικής χώρας!Ορισμένοι αναλυτές, κυρίως ο βετεράνος δημοσιογράφος Ερόλ Rizaov, θεωρούν αυτή την πράξη σαν μια επιμελημένη προσπάθεια να καταστείλει την λεγόμενη «βόμβα Ζάεφ" (μια αλληγορία για έγγραφα Ζάεφ ισχυρίστηκε αποτελούν απόδειξη των αξιόποινων πράξεων από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει στο κοινό σε "κατάλληλη στιγμή").
Ο Rizaov πρόσθεσε ότι η δραματική και αυταρχική τηλεοπτική ομιλία του Νίκολα Γκρουέφσκι είχε την πρόθεση να σπείρει τον φόβο στα κριτικά σκεπτόμενα άτομα.
Ο Andrej Žernovski, ένας πολιτικός από το αντιπολιτευόμενο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, αποκάλεσε την πράξη αυτή ως «πράξη τρέλας .... από έναν άνδρα [Γκρουέφσκι] η οποία πρέπει να κριθεί τόσο από τους εγχώριους αλλά κυρίως τους ξένους παρατηρητές ως πράξη ενός ολοκληρωτικού ηγέτη".
 Η κατάσταση κλιμακώθηκε με μια επείγουσα συνεδρίαση όλων των υψηλόβαθμων πολιτικών του SDSM, ενώ την ίδια στιγμή  χιλιάδες διαδηλωτές οπαδοί του Γκρουέφσκι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από τα γραφεία του SDSM, φωνάζοντας «θάνατος στους  προδότες της Μακεδονίας».
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ, ή από τις διπλωματικές αποστολές των μεγάλων δυνάμεων στην ΠΓΔΜ.
Οι ποινικές διώξεις κατά Ζάεφ, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, φέρουν 5 έως τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης.
(Βίντεο: συνέντευξη τύπου από τον Ζόραν Ζάεφ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στα Σκόπια, στην έδρα του κόμματος SDSM)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη