5 Μαρ 2015

ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ 2



Εδώ είμαστε και πάλι, με μια ακόμα «συνέχεια» της ιστορίας των ΚΕΠΑ, ένα «σήριαλ» που θα το ζήλευε ακόμα και Νίκος Φώσκολος για τις πρωτοτυπίες, αλλά και τα «θαύματα» που γίνονται σε κάθε επεισόδιο.
ΘΑΥΜΑΤΑ, που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνουν (ΝΑΙ έχουμε αυτό το «ευλογημένο» προνόμιο).
Έχω γράψει μέχρι τώρα πάρα πολλά παραδείγματα
ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ και βάλτε και εσείς όσους χαρακτηρισμούς θέλετε, θα είναι ΛΙΓΟΙ να είστε σίγουροι.
ΚΑΘΕ μέρα που περνά έρχονται στο φως νέα περιστατικά, νέες καταγγελίες όχι μόνο από ασθενείς, αλλά και από γιατρούς, και δημοσίους λειτουργούς. Το διαδίκτυο είναι ΓΕΜΑΤΟ.
Είπαμε λοιπόν σε προηγούμενα άρθρα, πως στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, γίνονται ΘΑΥΜΑΤΑ, αφού οι ασθενείς που πρόκειται να περάσουν επιτροπή προσέρχονται με (εκτός της χαρτούρας των δικαιολογητικών) κεριά και λιβάνι βοήθεια μας.
Αναφέρω ενδεικτικά ένα δυο «θαύματα», γιατί μας διαβάζουν και από το εξωτερικό, οπότε είναι ότι πρέπει για να έρθουν και απ’ έξω ασθενείς να γιατρευτούν πληρώνοντας τα απαραίτητα παράβολα, διότι ΚΑΝΕΝΑ θαύμα στη χώρα μας ειδικά, δεν γίνεται αν δεν καταβάλλει πρώτα ο ασθενής το αντίστοιχο «τίμημα.
Τι ξέχασα; Α ναι ρε παιδιά, τα «θαύματα».
Για περάστε λοιπόν, ΕΔΩ φυτρώνουν ξανά τα κομμένα άκρα (χέρια πόδια), ΕΔΩ οι τυφλοί Ξαναβλέπουν, ΕΔΩ……
Είπαμε, αναφέρω ΜΟΝΟ ένα δυο θαύματα……
Δε χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβουν ΟΛΟΙ την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (επιεικής χαρακτηρισμός) κατάσταση που υπάρχει στα ΚΕΠΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Διαβάστε φίλοι μου ένα δυο γεγονότα ακόμα……
«Μόλις χθες, είχα ακόμα μία μαρτυρία, από πολίτη με Αναπηρία, ο οποίος μου περιέγραψε τον "Γολγοθά" του με τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ [ΚΕ.Π.Α. = Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΙΚΑ)].
Συνταξιούχος με Σκλήρυνση κατά Πλάκας άνω του 80% και επιδοματούχος εξωιδρυματικού, περνάει πρόσφατα από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και του μειώνει το ποσοστό στο 55%. Κάνει ένσταση στη Δευτεροβάθμια κι εκείνη με τη σειρά της του μειώνει το ποσοστό στο 35%.
Ένας άλλος συμπολίτης μας ανέφερε την περίπτωση της συζύγου του, επίσης με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τουλάχιστον 25 χρόνια, της μείωσαν το ποσοστό κατά πολύ μεγάλη απόκλιση…………
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, στις οποίες οι Υγειονομικές Επιτροπές τους μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας, τόσο ώστε οι πολίτες με αναπηρίες να χάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα, όσο και το πλήρες ποσό της σύνταξης αναπηρίας, έτσι ώστε όταν το ποσοστό τους μειώνεται στα επίπεδα 67%-79,9% δικαιούνται τα 3/4 του πλήρους ποσού κι όταν μειώνεται στα επίπεδα 50%-66,9% δικαιούνται το 1/2 του πλήρους ποσού……………………………….
Είναι γεγονός πια, οι ιατροί που συμμετέχουν στις Υγειονομικές Επιτροπές, με έξτρα αμοιβή για κάθε εξέταση που πραγματοποιούν, μειώνουν κατά πρωτοφανή τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας κατά πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τα έως τώρα ποσοστά αναπηρίας που είχαν καθοριστεί από προηγούμενες υγειονομικές επιτροπές, τις περισσότερες φορές όμως, χωρίς να αιτιολογούν τον λόγο μείωσης των ποσοστών, πολλές φορές μη λαμβάνοντας υπόψη τις γνωματεύσεις που έχουν στα χέρια τους οι ασφαλισμένοι, γνωματεύσεις από τους θεραπευτές ιατρούς που τους παρακολουθούν πολλά χρόνια, καθώς επίσης γνωματεύσεις και εξετάσεις από κρατικά νοσοκομεία, υπογεγραμμένες από διευθυντές κρατικών νοσοκομείων.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αύξησης των ελλιπών στην περιγραφή τους αποφάσεων ΚΕ.Π.Α όσον αφορά την απαραίτητη περιγραφή της πάθησης, καθώς επίσης το απαραίτητο ποσοστό αναπηρίας, προκειμένου ο ασφαλισμένος να μπορέσει να δικαιωθεί κάποια παροχή από τη Δημόσια Διοίκηση. ………….»
ΠΗΓΗ: noesi.gr
Φίλοι μου, είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ τα ΜΑΥΡΑ παραδείγματα της ΣΦΑΓΗΣ των αναπήρων, ευτυχώς που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, υπάρχουν γιατροί ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω απ’ όλα, αλλά…..
Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, με τη νέα κυβέρνηση, ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, ζει και βασιλεύει. Από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΔΙΚΗ με πολλά κενά «ΛΙΣΤΑ» των παθήσεων, μέχρι την άλλη λίστα των ποσοστών αναπηρίας, τους καταλόγους δηλαδή «μπακαλικής» με τους οποίους το κράτος πρόνοιας αντιμετωπίζει τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων.
Τις αντιμετωπίζει σαν «εμπορεύματα», καλά και σκάρτα, και όχι σαν «ψυχές»…..
Δε θα σταματήσω να φέρνω στο φως περιστατικά παλιά και καινούρια, μέχρι να λειτουργήσει σωστά το όλο «σύστημα».
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αυτό ΚΑΠΟΤΕ…..΄

Βασίλης Τσούγκαρης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη