2 Μαρ 2015

ΠΟΣΔΕΠ: Αποτελέσματα εκλογών Πανεπιστημιακών Καθηγητών

Χθες, Κυριακή 1/3/2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του12ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ με την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής.


Στο Συνέδριο είχαν εκλεγεί 210 εκπρόσωποι των συλλόγων μελών ΔΕΠ από τα Παν/μια όλης της χώρας.

Στην έναρξη του Συνεδρίου (Παρασκευή 27/2),ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ομοσπονδίας,απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς, ο οποίος ήταν σύνεδρος στα περισσότερα συνέδρια της ΠΟΣΔΕΠ στο παρελθόν. Επιπλέον, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του Συνεδρίου ο βουλευτής (επίσης σύνεδρος της ΠΟΣΔΕΠ σε παλαιότερα συνέδρια) Χ. Μαντάς ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, η Πρόεδρος και η ΓΓ της Ένωσης Ερευνητών Ελλάδος, ο ΓΓ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωποι των άλλων Ομοσπονδιών από το χώρο της Παιδείας.

Τη δεύτερη μέρα Σάββατο 28/2 εγκρίθηκε ο Οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης 2ετίαςκαι το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΣΔΕΠ για την επόμενη 2ετία που κατατέθηκε από τις παρατάξεις ΑΡΜΕ, Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία, ΚΙΠΑΝ, Συνεργασία Πανεπιστημιακών, αφού έλαβε 90 ψήφους έναντι 56 της πρότασης της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων.

Το πρόγραμμα δράσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΔΕΠ: 

Τα αποτελέσματα στις εκλογές για τη Διοικούσα Επιτροπή (33 μέλη), ήταν:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ  Δ.Ε.
ΑΡΜΕ101
ΔΗΠΑΚ142
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ112
ΚΙΠΑΝ386
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ6611
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ6611
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη