2 Μαρ 2015

Κι άλλη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Σκόπια

Η μη κυβερνητική οργάνωση "Ajde!" ("Έλα!") πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση μπροστά από το διαβόητο φιλοκυβερνητικό εθνικό τηλεοπτικό σταθμό MRT στην
πόλη των Σκοπίων. Το  θέμα της διαμαρτυρίας ήταν η διαστρέβλωση των ειδήσεων και των γεγονότων και των  αποδεικτικών στοιχείων από τον κύριο ηγέτη της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ!Η διαμαρτυρία έγινε επειδή οι δημοσιογράφοι δέχονται εντολές από την κυβέρνηση με ακριβείς οδηγίες σχετικά με την μετάδοση τους, ιδίως στη μετάδοση των ειδήσεων.
 Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κεντρικό κτίριο του MRT -  στο κτίριο του οποίου ίσως ως ένα μόνο παράδειγμα μιας τέτοιας συμβίωσης στον κόσμο - στεγάζει επίσης ένα τεράστιο αστυνομικό τμήμα, οι ακτιβιστές της οργάνωσης είχαν καθίσει γύρω από το κτίριο και μέσα σε αυτό.
Εκτός από τα πανό, φορούσαν και  ροζ γυαλιά, μια χιουμοριστική υπογράμμιση της "ροζ" ψευδο-πραγματικότητας που μεταδίδεται από το MRT, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με  τις πολιτικές  ελευθερίες και την ελευθερία της έκφρασης που δεν ισχύουν στη γειτονική χώρα.
  Οι ομιλητές τόνισαν ότι οι πολιτικές ελευθερίες περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και την ελευθερία του λόγου, καθώς και τις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης, καταστέλλονται σε αυτό το κεντρικό κράτος των Βαλκανίων.
Ένας από τους ομιλητές, επέκρινε επίσης την «επανεφεύρεση» της ιστοριογραφίας υπέρ της ψευδο-ιστορίας, μια προπαγάνδα που κάνει το κανάλι ΜRT με διάφορες εκπομπές του.
   VIDEO:
http://www.dailymotion.com/video/x2iccbz_ajde-protest-in-skopje-for-jounalistic-freedom-28-ii-2015_news
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη