3 Μαρ 2015

Τα διαθεσίμα ταμειακά υπολοίπα του ΕΛΕΓΕΠ / ΟΠΕΚΕΠΕ πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας!!!!

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, σύμφωνα με την οποία η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του ΕΛΕΓΕΠ / ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα για τις πληρωμές των δικαιούχων, μεταφέρεται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας. ΕΛΛ-1,13% Η απόφαση προβλέπει, ότι εφόσον τα χρήματα απαιτηθούν για την κάλυψη των αναγκών του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε δύο ημέρες.Το ΦΕΚ αναφέρει τα εξής: «Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π./ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., που δε θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων, σε έντοκο λογαριασμό εκτός του τραπεζικού ιδρύματος του Οργανισμού Πληρωμής, ήτοι στην Τράπεζα της Ελλάδος (Κεντρικό Κατάστημα). Τα ταμειακά αυτά υπόλοιπα μπορεί να προέρχονται είτε από επιχορηγήσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού είτε από την Προχρηματοδότηση στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ή/και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας».
Για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του Ε.Γ.Τ.Ε. − Ε.Γ.Τ.Α.Α. και Ε.Τ.Θ.Α., σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που θα ανοιχθεί επ’ ονόματί του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον υπόλογο του λογαριασμού να μεταφέρει όλο ή μέρος του ποσού άμεσα χωρίς καθυστέρηση (εντός δύο εργασίμων ημερών) και χωρίς περαιτέρω όχληση σε λογαριασμό/ούς στην Τράπεζα του Οργανισμού Πληρωμών, που έχει αναλάβει την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ. Υπόλογος διαχειριστής του λογαριασμού αυτού ορίζεται ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος είναι και ο υπόλογος του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π./Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Στην περίπτωση που κατά το κλείσιμο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ή/και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας πρέπει να επιστραφεί μέρος ή όλη η προχρηματοδότηση του ΕΓΤΑΑ και του ΕΤΑ στην Ε.Ε. και δεν έχουν μεταφερθεί τα αντίστοιχα ποσά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αιτείται να αποσταλούν άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών τα αντίστοιχα ποσά στον ΕΛΕΓΕΠ, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λογαριασμοί και να αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά στην Ε.Ε.
Ολόκληρο το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ


naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη