2 Μαρ 2015

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ???

Απίστευτη παρασκηνιακή τακτική από τους δανειστές κατά της Ελλάδας τη στιγμή που κακώς ή καλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ανάσα στην κοινωνία που αιμορραγεί Μηνύματα μέσω του Reuters, στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Αθήνα η οποία ζητά να αυξηθεί το ποσό έκδοσης εντόκων γραμματίων πάνω από 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου είναι εξαιρετικά απίθανο να άρει η ΕΚΤ τον περιορισμό της έκδοσης εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα πέρα των 15 δισ ευρώ.

Σημειώνει το Reuters αν και η ΕΚΤ θέλει να αποφύγει να παίξει αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας, φοβούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι μπορεί να προκληθεί έξοδος της χώρας απ' τη Νομισματική Ένωση μέσω ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από μία στάση πληρωμών που δεν θα υποστηρίζεται όμως από ένα εναλλακτικό σχέδιο.Στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε:
«Ούτε το ένα ούτε το άλλο, διότι έχει υπογράψει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της πλήρως και έγκαιρα. Γνωρίζει -πρέπει να το γνωρίζει, διότι είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και καθηγητής Οικονομίας, άρα τα ξέρει όλα αυτά- ότι τη στιγμή που δεν θα πληρώσει εγκαίρως την πρώτη δόση, αυτό σημαίνει πιστωτικό γεγονός. Αν συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του και να ευθύνομαι γι' αυτό».

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα εκτός δημοπρασιών

Την Πέμπτη το Συμβούλιο της ΕΚΤ θα ανακοινώσει τους όρους και τα χρονοδιαγράμματα για την εκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στις χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και η μοναδική χώρα που δεν θα συμμετέχει σ’ αυτό από την Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη