29 Μαρ 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση υπέγραψε παράταση του μνημονίου, αλλά αρνείται να το παραδεχθεί

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», κατηγορώντας την ότι υπέγραψε επέκταση του μνημονίου, αλλά αρνείται να το παραδεχθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα, με την κυβέρνηση να ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες «δεν παρήγαγε κανένα έργο», υποστηρίζοντας ότι τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν «αναδιατύπωση δικών μας πολιτικών».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «η πολιτική λύση βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό» καθώς εάν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, ενώ επέμεινε ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο.

Αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του παρατήρησε: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

Πάντως, σημείωσε ότι θα στηρίξει τη νέα συμφωνία «αφού η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα... Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές».

«Δεν ήταν στρατηγική του φόβου» απάντησε ο κ. Σαμαράς για την προεκλογική τακτική της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέδωσε την ήττα του κόμματος σε «επικοινωνιακή υστέρηση» καθώς όπως τόνισε «δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος! Γιατί μπέρδεψε ο κόσμος τα μέτρα με τη δική μας ιδεολογία που αρνείται τέτοια μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι με μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους «δεν θα δυσκολευθεί» ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ. καθώς «δικαιώνεται».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η πιο ουσιώδης αυτοκριτική της Ν.Δ. θα είναι για την υπερφορολόγηση και αναφερόμενος στο στίγμα του κόμματος παρατήρησε: «Τις αστικές αξίες, να κάνουμε σημαία μας... Και όχι να κυνηγάμε την ουρά μας».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής εφόσον ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε: «Βλέπετε τη χώρα να πηγαίνει σε εξομάλυνση; Ή μήπως οι αβεβαιότητες και οι αγωνίες κορυφώνονται μέρα με τη μέρα; Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα, ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη