27 Απρ 2015

Μήπως είσαι και εσύ Άλμπερτ Αϊνστάιν;


«Εάν ένα ακατάστατο γραφείο είναι ένα σημάδι ενός κοφτερού μυαλού, τότε τι σημαίνει ένα τακτοποιημένο γραφείο;» ρώτησε κάποτε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν.
Η συμβατική σοφία θεωρεί ότι είναι πιο εύκολο να εργαστεί κάποιος, σε έναν χώρο που είναι τακτοποιημένος και καθαρός, αλλά μια έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή την άποψη.

Αν έχετε βιβλία πεταμένα στο πάτωμα μαζί με cd και ρούχα, ενώ το γραφείο σας είναι γεμάτο από διάφορα αντικείμενα, τότε συγχαρητήρια είστε πανέξυπνοι!
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η μελέτη της ψυχολόγου Kathleen Vohs, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Στην έρευνα που έκανε, πήραν μέρος άτομα που μοιράστηκαν δύο χώρους. Ο ένας χώρος ήταν τακτοποιημένος και ο άλλος εντελώς ακατάστατος.
Στη συνέχεια, ζήτησαν από τα άτομα αυτά να σκεφτούν κάτι δημιουργικό (μια εναλλακτική χρήση μιας μπάλας του πινγκ πονγκ π.χ.).
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της μελέτης, τα άτομα που εργάστηκαν στο ακατάστατο δωμάτιο είχαν πιο ενδιαφέρουσες και πιο δημιουργικές ιδέες.

Το συμπέρασμα

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δωμάτια που είναι ακατάστατα φαίνεται ότι εμπνέουν τους ανθρώπους να μην κάνουν πράγματα με τον παραδοσιακό & αναμενόμενο τρόπο.
Σε αντίθεση με τα τακτοποιημένα δωμάτια, τα οποία ενθαρρύνουν τις πιο συμβατικές και ασφαλείς επιλογές.
Σταμάτα λοιπόν να νιώθεις άσχημα αν δεν είσαι με το ξεσκονόπανο στο χέρι, αν προτιμάς να γράφεις στον καναπέ με το λάπτοπ στα πόδια σου, ενώ το γραφείο σου μοιάζει με πεδίο συγκέντρωσης απολεσθέντων αντικειμένων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποτελεί δείγμα ευφυίας.
Απ' την άλλη, αν είστε οπαδός της φράσης «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» αλλά δεν έχετε έμπνευση, δοκιμάστε να αφήσετε το δωμάτιό σας ακατάστατο και πού ξέρετε; Η έμπνευση μπορεί να έρθει ως διά μαγείας! (Ε, μην το παρακάνετε κιόλας).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη