29 Απρ 2015

Στη Νεάπολη: Ανοιχτή αγκαλιά για παιδιά μεταναστών…

Απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών για μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, στο
πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος


Με στόχο την προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την αρμονική συνύπαρξη παιδιών μεταναστών και γηγενών, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η εφαρμογή του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας και δραστηριοποίησης παιδιών μεταναστών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου (ΚΕΥΝΣ).
Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα  «Προαγωγή της διαπολιτισμικότητας ως θεμελιώδους μηχανισμού ένταξης των νομίμως διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην κοινωνία υποδοχής», που θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε πέντε δήμους της χώρας (Αθήνας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Νεάπολης-Συκεών, Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη). Αυτό συγχρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους προερχόμενους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους του υπ.Εσωτερικών.
Η υλοποίησή του ξεκινά τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015, και αφορά συνολικά 3.000 παιδιά, από τα οποία τα 600 θα φιλοξενηθούν σε 12 παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Κατά τη δίμηνη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά των μεταναστών θα συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα παιδιά κατά την απογευματινή λειτουργία του προγράμματος, με τα οποία θα αναπτύσσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως:
  • Παιχνίδια απ’ όλες τις χώρες
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Κουκλοθέατρο
  • Μουσικοκινητική
  • Χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά
  • Χάρτες με ταξίδια από τους τόπους προέλευσης
  • Παιχνίδια εκμάθησης ελληνικών
  • Βιβλιοθήκη-γωνιά αφήγησης


Αιτήσεις και παιδικοί σταθμοί
Η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία και συμμετοχή των παιδιών στις παιδαγωγικές δραστηριότητες λήγει μεθαύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου, μπορούν όμως να υποβάλλονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Αυτές θα κατατίθενται στα γραφεία της ΚΕΥΝΣ (τέρμα Ελ. Βενιζέλου-περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη), από τις 7:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. (1ος όροφος, τηλ.: 2313.329540 και 2313.329569). Οι ενδιαφερόμενοι, όμως, μπορούν να αποκτήσουν το σχετικό έντυπο και μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών (www.dimosneapolis-sykeon.gr).
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προγράμματος και των οικογενειών, η ΚΕΥΝΣ επέλεξε 12 βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν τη μονάδα της γειτονιάς τους. Συγκεκριμένα οι Π.Σ. είναι οι εξής:


Α/Α
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΑΙΔΙΑ
1
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
Ελλησπόντου 70, Νεάπολη
50
2
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ
Ι. Μιχαήλ και Ούλωφ Πάλμε, Συκιές
63
3
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΝΤΟΥ
Πόντου 46, Συκιές
60
4
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Σωκράτους 10, Συκιές
40
5
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Κολοκοτρώνη 10, Συκιές
45
6
Α΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
Επταπυργίου και Βερμίου, Συκιές
60
7
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛ
Κίμωνος και Τσακάλωφ, Συκιές
60
8
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ -BABY COLLEGE
Τέρμα Βενιζέλου, Νεάπολη
80
9
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ  (ΓΡΥΠΑΡΗ)
Γρυπάρη και Κάλβου, Πεύκα
32
10
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΙΣΙΝΑ
Στρεμπενιώτη, Νεάπολη
30
11
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΑΚΚΑ
Ζάκκα 25, Νεάπολη
40
12
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ
Μάνου Λοΐζου 1, Πεύκα
40
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
600


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΕΥΝΣ – Τηλ.: 2313.329540 και 2313.329569

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη