27 Απρ 2015

Ο Τσίπρας «αφοπλίζει» τον Βαρουφάκη Στον Τσακαλώτο ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης

Στον Τσακαλώτο ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης – Χουλιαράκης υπεύθυνος για το Brussels Group

Σε «ανασχηματισμό» της διαπραγματευτικής ομάδας προχωρά το Μαξίμου, με
φόντο τις διαρκείς πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για επιτάχυνση των διαβουλεύσεων, αλλά και τις επικρίσεις που φέρεται ότι δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, «που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου». Ο υπουργός Οικονομικών κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης, σημειώνουν οι πηγές του Μαξίμου και τονίζουν ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Επιπλέον, για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στον Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκο Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ.είδης Τσακαλώτος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη