27 Απρ 2015

Επιδρομή πρακτόρων της CIA στην Ανάβυσσο!

Τα δυο μεγάλα μαύρα τζιπ με τις ελληνικές πινακίδες που έκαναν εντύπωση σε όλους τους Αναβυσσιώτες με την εμφάνισή τους, περί τα τέλη Δεκεμβρίου, στην πόλη είχαν τελικά μιαν εξήγηση. Επρόκειτο για οχήματα του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα τα οποία έφτασαν στην Ανάβυσσο προκειμένου οι πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της υπερδύναμης να μάθουν περισσότερα για τον Χριστόδουλο Ξηρό ο οποίος είχε θεαθεί στην περιοχή και όπως αποδείχτηκε διατηρούσε και σπίτι εκεί.

Βέβαια οι πράκτορες της ΨΙΑ κινήθηκαν ιδιαίτερα διακριτικά και τις ελάχιστες στιγμές που χρειάστηκε να συνομιλήσουν με Αναβυσσιώτες το έπραξαν με τέτοια ευγένεια που κανείς δεν κατάλαβε ουδέποτε ποιοι ήταν και τι ήθελαν.

Βέβαια η αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα» στο φύλλο της Δευτέρας έκανε κάποιους να ανασύρουν από τη μνήμη τους τις συγκεκριμένες επισκέψεις συνειδητοποιώντας ότι συνομίλησαν με πράκτορες της CIA.

Όπως αναφέρουν λοιπόν «Τα Νέα» οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το σπίτι του Χριστόδουλου Ξηρού περί τα μέσα Δεκεμβρίου και έγιναν αντιληπτοί από τους Έλληνες αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με τον ίδιο ρόλο.

Τα δύο μαύρα τζιπ επανήλθαν περί τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014 και αμέσως ειδοποιήθηκαν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασ. Κικίλιας ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός να συλληφθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου, χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, παρότι οπλισμένος, από στελέχη της Ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε εάν οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είχαν συλλάβει τον τρομοκράτη θα τον συνελάμβαναν οι Αμερικανοί πράκτορες προκειμένου να τον μεταφέρουν στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο!


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη