29 Μαΐ 2015

Συνεχίζει να παράγει έργο ο Τζιτζικώστας : Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στην ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας

Ετοιμο ως το τέλος του χρόνου ένα έργο 2,2 εκ ευρώ που ζητούσε χρόνια η τοπική κοινωνία





Τις εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών της δεύτερης φάσης βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

To έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και κατασκευάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας υλοποιούνται τέσσερα κύρια έργα.

Το πρώτο είναι η ανέγερση νέου κτιρίου (για την επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου δημοπρασιών) 700 τ.μ., το δεύτερο αφορά σε βελτιώσεις στο υπάρχον κτίριο δημοπρασιών (κατασκευή ψυκτικού θαλάμου και γραφείων 256 τ.μ.), το τρίτο έχει να κάνει με τη βελτίωση των υπολοίπων εγκαταστάσεων της ιχθυόσκαλας και το τέταρτο είναι η ανακατασκευή του δαπέδου στη μπροστινή πλευρά του συγκροτήματος, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα.

Η Ιχθυόσκαλα λειτουργεί στη Νέα Μηχανιώνα από το 1995 σε έκταση 23.000 τ.μ., με επτά κτίρια 6.557 τ.μ., φιλοξενώντας 40 επιχειρήσεις και καλύπτοντας τις ανάγκες σε αλιεύματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της Ιχθυόσκαλας άρχισαν τον Οκτώβριο του 2014 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής της Νέας Μηχανιώνας και ευρύτερα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα εκατοντάδων επαγγελματιών και εργαζομένων, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας τη δυνατότητα για ασφαλείς συνθήκες άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Κατασκευάζουμε μια σύγχρονη Ιχθυόσκαλα, προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για τους επαγγελματίες ενός κλάδου, που συμβάλλει ουσιαστικά στην τοπική μας οικονομία. Και ταυτόχρονα παραμένουμε πιστοί σε όσα είπαμε προεκλογικά ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε έργα χρήσιμα για την τοπική κοινωνία».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη