25 Μαΐ 2015

Η ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

Εκτός από τον στρουμπουλό πατριώτη Πάνο, που ζει το όνειρο, αλλά που σε «υπουργικό» πολιτικό επίπεδο τρώει απανωτές σφαλιάρες, με τελευταία αυτή από τους Αμερικάνους, ένας ανάλογος σερσερής είναι και ο Γιάνης ο μπον βιβέρ, ή αλλιώς ο πλέιμποι του πνεύματος, που όμως περνάει στην πούδρα.

Καλές οι πουλάδες, αλλά φαντάρος πήγε;


Ο πρώτος, που επισκέφτηκε απρόσκλητος την Ουάσιγκτον, με πολυμελή συνοδεία (ακόμη και τη σύζυγό του πήρε μαζί, ακόμη και τον συριζαίο … Βαρεμένο, ως ειδικό μάλλον επί της Άμυνας) και με έξοδα του δημοσίου, δεν κατάφερε να κάνει καμιά σοβαρή συνάντηση, παρά μόνο με τον επικεφαλής της εταιρίας Lockheed Martin, που κατά σύμπτωση είναι αυτή στην οποία ο ίδιος ανέθεσε να ανασκευάσει τα ιπτάμενα (λέμε τώρα) σαπάκια του πολεμικού ναυτικού έναντι 500(!) εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω «ανθρωπιστικής κρίσης»!


Ο «κόκκινος» Πάνος λοιπόν, αν και πρόσφερε κυριολεκτικά γη και ύδωρ στα αμερικανάκια, αυτά δεν μάσησαν, και τον έγραψαν κανονικά, σαν να μην υπήρχε.
Τι νησί για αεροπορική βάση τους έταξε, τι εκμετάλλευση των υδατανθράκων (sic) του Αιγαίου, τι το ένα τι το άλλο… τίποτα αυτοί. Κλασμαντάν!
Μέχρι που πέταξε και μια πατάτα περί των (ρωσικών) S-300, που φυλάνε την (αμερικανική) βάση στα Σούδα, και το φιάσκο της επίσκεψης κατέληξε σε φαρσοκωμωδία, με τους Αμερικάνους ακόμη να γελάνε.
Που να είχε μαζί του και τον Χαϊκάλη δηλαδή… Σλάπστικ κόμεντι θα είχαμε.
Τέλος πάντων, αυτός ήταν (και θα είναι) ο Πάνος οπότε ας πάμε παρακάτω. Εξάλλου, αν πιστέψουμε αποκαλυπτικό άρθρο του πάντα έγκυρου Μακελειού, ο υπουργός Άμυνας αποτελεί στόχο σχεδιαζόμενης δολοφονικής επίθεσης Τούρκων πρακτόρων, οπότε του συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα.
Κι έτσι ερχόμαστε στον έτερο καρπαζοεισπράχτορα που μας εκπροσωπεί διεθνώς, τον Δρα Μπαρουφάκη.
Τον οποίο δεν δέχθηκαν στο επίσημο γεύμα οι ξένοι ομόλογοί του πριν από ένα μήνα, ενώ στο μέλλον, αν πιστέψουμε αυτά που λέει και μετά ξελέει, θα τον ψάχνουν στην είσοδο για να δουν αν κουβαλάει κρυφά μικρόφωνα και κάμερες.
Για τέτοια αξιοπιστία στις διεθνείς μας επαφές μιλάμε.
Τι έκανε όμως (στη ζούλα) αυτός ο υπέρμαχος οπαδός του λιτού βίου (και της σφυρίδας στα κάρβουνα) Αριστερός διανοητής;
Την ώρα που πλάσαρε και διαφήμιζε μια απόφασή του για μείωση κατά 30% των αμοιβών της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων μπλα μπλα, την ίδια ώρα λοιπόν υπέγραφε και καθιέρωνε υπερωριακές αμοιβές για τα δικά του παιδιά.
Και όχι για ένα ή δυο, αλλά για  210 άτομα!!!!!!
Πιο συγκεκριμένα, για 100 υπαλλήλους της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης, και για 110 συναδέλφους τους στη Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
Συνολικά, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο καθένας από αυτούς θα εισπράττει έως και 120 ώρες υπερωριακής απασχόλησης έως και την 30/6/15, γεγονός που τους εξασφαλίζει σούπερ ικανοποιητικές αμοιβές, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσά άνω των δύο μισθών!
Το γνωρίζουν αυτό άραγε οι άνεργες συμβασιούχες καθαρίστριες, που έχουν κατασκηνώσει μήνες τώρα στην είσοδο του υπουργείου, και στις οποίες ο Γιάνης πουλάει φούμαρα;

Ετοιμάζει δίσκο με αντάρτικα σε ντίσκο εκδοχή!


Και όλα αυτά όταν παντού αλλού το δημόσιο χρωστάει δεδουλευμένα (πραγματικές υπερωρίες) σε υπαλλήλους του (π.χ. εφημερίες ιατρών, νοσηλευτών, κ.ά)  και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ καμιά υποχρέωσή του πέραν των μισθών και συντάξεων (αλήθεια, κι αυτά ως πότε;).
Και να ήταν μόνο αυτό το κατόρθωμα του διάσημου αυτάρεσκου και κομψευόμενου  υπουργού;
Όχι!
Προσέλαβε και σύμβουλο Επικοινωνιών παρακαλώ, ήτοι δημοσίων σχέσεων, λες και μιλάμε για τον … Τομ Κρουζ του Χόλιγουντ, και όχι για έναν «ξυπόλητο» «αριστερό» πολιτικό μιας ρακένδυτης χρεοκοπημένης χώρας, που εκλιπαρεί τους «ξένοι τοκογλύφοι» για δανεικά, μπας και βγάλει τον μήνα.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, ο Μπαρουφάκης προσέλαβε ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του την Κωνσταντίνα Ευθυμίου, η οποία παλιά υπηρετούσε την Ελένη Μενεγάκη, χωρίς αυτό να δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και η οποία καθημερινά χτυπάει κάρτα στο υπουργείο, και ανήκει πλέον στον κύκλο των στενών συνεργατών του Δόκτορα.
Από μια άποψη βέβαια δικαιολογείται ο Γιάνης. Ας μη ξεχνάμε ότι δίνει περισσότερες συνεντεύξεις, από τον Τομ Κρουζ, και φωτογραφίζεται πιο συχνά και από τις τοπ μόντελ του Μιλάνου.
Οπότε…

Strange Attractor

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη