6 Μαΐ 2015

Την μπήκε "χοντρά" ο Καράογλου στον ΣΥΡΙΖΑ για τη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

Πρώτη φορά Αριστερά, τελευταία φορά "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" το αιχμηρό του σχόλιο στο FB

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο:
Την απόσυρση της «απαράδεκτης και προκλητικής τροπολογίας» με την οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «ρίξει» τίτλους τέλους στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», καταργώντας την υποχρεωτική ανάρτηση αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης στο διαδίκτυο, ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 8 συνάδελφοί του.

Οι 9 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «πρωτάκουστες» τις Κυβερνητικές αιτιάσεις πως η κατάργηση της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» θα λύσει μια σειρά γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών και θα ενισχύσει(!) τη ρευστότητα, ενώ επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο το οποίο «όχι μόνο ενισχύει την αδιαφάνεια στο κράτος, αλλά υπονομεύει τη διαφάνεια στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, κυρίως στο ευαίσθητο θέμα των δημοσίων δαπανών», όπως επίσης «και τη σημασία και λειτουργία της χρηστής διοίκησης».

Και καταλήγει η ερώτηση: «Αξίζει να θυμηθούμε τα λεγόμενα του νυν Υπουργού Εσωτερικών και τότε Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτση τον Οκτώβριο του 2013 ότι “η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι μια σοβαρή προσπάθεια προς το καλό και της διοίκησης και της διαφάνειας, δηλαδή το γεγονός ότι μπορεί και ο πολίτης να αναφέρεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στις αναφορές που αναρτώνται σε αυτήν”. Από τη θέση της αντιπολίτευσης, όμως, πολλά λέγονται. Άραγε τι είναι αυτό που αλλάζει σήμερα και προχωρά το αρμόδιο Υπουργείο στη συγκεκριμένη τροπολογία, που αλλοιώνει το πνεύμα της “ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ” και δημιουργεί δυσλειτουργίες στη δημόσια διοίκηση; Με αυτήν την τροπολογία δεν εκσυγχρονίζεται το κράτος, ούτε καταπολεμώνται γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά νοθεύεται μια βασική αρχή. Η αρχή της απόλυτης διαφάνειας και η αρχή του να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης που πηγαίνει το κάθε ευρώ».

Με αφορμή τα παραπάνω ρωτούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Α) αν προτίθενται να αποσύρουν την απαράδεκτη τροπολογία και Β) με ποιόν τρόπο θα ελέγχουν οι πολίτες τις αποφάσεις δαπανών της δημόσιας διοίκησης, όταν η Κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη τροπολογία;

Πέραν του κ. Καράογλου, την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Αλέξανδρος Κοντός, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, κα. Μαρία Αντωνίου, κ. Γεώργιος Κασαπίδης και κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη