14 Μαΐ 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΑΧΑΛΙΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΝΤ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΤΡΑΓΚΙ!

ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ!
Τα βρήκαν Τσίπρας και Τρόικα στους φόρους! Οι δανειστές επιμένουν στην
σκληρή φορολογία και η κυβέρνηση συμφώνησε. Σήμερα ο Τόμσεν ενημερώνει Λαγκάρντ και Ντράγκι.
Τα επίσημα στη Ρίγα για τα μάτια του κόσμου....
 Ασφαλιστικό και μισθολογικό πάνε για τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.
Ανάσα για Μάιο και Ιούνιο. Το τρίτο μνημόνιο θα συζητηθεί αρχές Ιουλίου. 
Το θέμα είναι με ποια κυβέρνηση....

Διαβάστε τώρα τι γράφουν οι δημοσιογράφοι για το θέμα:

 
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει σήμερα στις 9.30 μ.μ. ώρα Αθήνας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα. Αναμένεται να προεδρεύσει η κ. Κριστίν Λαγκάρντ ενώ την ενημέρωση θα κάνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν. Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση και η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται άτυπη και ενημερωτική.
Ο κ. Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες και βεβαίως και για τη συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας. Θα είναι μία ενδιαφέρουσα συνεδρίαση αφού ο κ. Τόμσεν αναμένεται να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Θεσμών και της Αθήνας, αλλά και στην επίμαχη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ κατά την οποία μίλησε για κούρεμα του ελληνικού χρέους, που απέρριψαν βεβαίως οι Ευρωπαίοι.

Εξάλλου, έφτασε στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Θα συναντηθεί με την κ. Λαγκάρντ και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Πάντως, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Ντράγκι θα συζητήσουν την ελληνική κρίση, που επηρεάζει την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με σενάρια που διαρρέονται δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να εξαγοράσει η Ευρώπη το δάνειο που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα συνέφερε την Ελλάδα μια τέτοια εξέλιξη διότι τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ είναι υψηλότερα από τα ευρωπαϊκά επιτόκια. Το πιο πιθανό πάντως είναι να συζητηθούν οι «κόκκινες γραμμές» του ΔΝΤ που αφορούν στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως η έκτακτη συζήτηση στο ΔΝΤ για το ελληνικό θέμα να πυροδοτήθηκε από την πρόταση των BRICSνα συμμετέχει η Ελλάδα ως έκτο μέλος στην νέα επενδυτική τράπεζα που δημιουργήθηκε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη