29 Μαΐ 2015

Βαρέσαν διάλυση; Γιατί κανείς Υπουργός δεν πάτησε το πόδι του στην Βουλή;

Παρά τις προτροπές και τις απειλές της προέδρου της Βουλής προς τους υπουργούς να είναι παρόντες στη Βουλή και να
συζητούν τις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών σήμερα επιστρέψαμε στα παλιά. Ετσι 10 ερωτήσεις ήταν να συζητηθούν και τελικά καμιά δε συζητήθηκε, φαινόμενο που το είχαμε συναντήσει και στην προηγούμενη Βουλή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεων -εννιά από τις δέκα αφορούσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ μία ακόμα ήταν από τον Νίκο Νικολόπουλο προς τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανάφερε ότι όλες ακυρώθηκαν λόγω κωλύματος Υπουργών με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη να επικαλείται ως δικαιολογία προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, τον αναπληρωτή Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου συνάντηση με ομόλογό του της Παλαιστίνης, τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Πάντως ο Νικητής Κακλαμάνης έριξε τα καρφιά του στους υπουργούς για να τον ακούσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου : «Επειδή γνωρίζω ότι παρακολουθεί η Πρόεδρος της Βουλής θέλω να πω ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια, είναι γνωστά στο Υπουργείο εδώ και καιρό. Δεν προγραμματίζονται 1-2 ημέρες πριν από τη συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων».


Πηγή: iefimerida.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη