18 Ιουν 2015

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν φλαβονοειδή -ενώσεις που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί και άλλα φυτικά τρόφιμα- έχουν λιγότερες μέρες ασθενείας από την εργασία, σύμφωνα με νέα έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία.

«Είχαμε δει τα δεδομένα από μελέτες σε ζώα που μας υποδείκνυαν ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να βοηθήσουν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, και αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να βρούμε τον ίδιο τύπο και τα αποτελέσματα σε μελέτες σε ανθρώπους," εξηγεί η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ανδρέα Braakhuis, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ.

"Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για τον άνθρωπο και να δούμε αν αυτό ήταν μια πιθανή παρέμβαση διατροφικής αγωγής που αξίζει περαιτέρω διερεύνηση."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη