30 Ιουλ 2015

Ανησυχία της ΝΔ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν δεν μπορέσει να βρει άκρη ο κ. Τσίπρας με το κόμμα του, πρέπει να βρει λύση από την παρούσα Βουλή», λένε
υψηλόβαθμες πηγές που ανησυχούν μήπως δεν… αντέξει ο πρωθυπουργός να φθάσει ως την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας - «Θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας», χαρακτήρισε ο Μεϊμαράκης τον Στουρνάρα

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να χαράξουν την τακτική του επόμενου διαστήματος στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ανησυχία για το βαθμό αντοχής του πρωθυπουργού να φθάσει ως την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Πεποίθηση συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Μεϊμαράκη είναι ότι εφόσον «κλείσει μέσα στον Αύγουστο συμφωνία, το κλίμα θα αλλάξει».

Όμως «αν στην κυβέρνηση ασχολούνται με τα με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε λύσεις», σημείωναν υψηλόβαθμες πηγές της Συγγρού.

Έπαινος στον Στουρνάρα


Τόνιζαν παράλληλα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να δώσει την αίσθηση ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε «θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας».

«Στα τέλη του 2014, η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνοδευόταν στη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα από τους βουλευτές του κόμματος Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη.

«Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν», πρόσθεσε. «Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αισιόδοξος ότι «μπορούμε να βρούμε λύσεις» και επίσης ότι εφόσον η κυβέρνηση κλείσει συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, είναι δυνατόν με ψυχραιμία και συναίνεση, όπως απαιτείται σε αυτές τις ώρες, «να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».


«Να βρει λύση από την παρούσα Βουλή»


Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκης εξηγούν ότι πρέπει να βρεθεί πεδίο συνεννόησης, καθώς, όπως τόνιζαν «δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα». Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι «αν δεν μπορέσει να βρει άκρη ο κ. Τσίπρας με τους βουλευτές του που αντιδρούν», τότε «πρέπει να βρει λύση από την παρούσα Βουλή», εκφράζοντας, έτσι την αντίθεση σε κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που θεωρούν ότι θα ολοκληρώσει τον κύκλο της καταστροφής στον οποίο έχει μπει η οικονομία της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, κάλεσε τον πρωθυπουργό, «να μην κάνει το εσωτερικό πρόβλημα του κόμματός του μείζον πρόβλημα για όλη τη χώρα», σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να σχολιάσει τη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας και τον κ. Καμμένο, απευθύνθηκε σήμερα στους συντρόφους του, που τον πολεμούν», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. «Συνέχισε όμως τα ψέματα και δεν τόλμησε να πει καμία αλήθεια», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ότι «βεβαίως και είχε πει πως "θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο και ένα νόμο". Όπως είχε πει πως "θα βαράει τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές". Όπως και μετά τις εκλογές είχε πει "τέλος οι αξιολογήσεις, τέλος τα μνημόνια"».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη