8 Ιουλ 2015

""Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ"" .....ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αυτό σίγουρα είναι τελεσίγραφο.....Γιούνκερ – Τουσκ – Μέρκελ – Ολάντ: Συμφωνία μέχρι την Κυριακή ή Grexit!
Την απόλυτη ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ανακοίνωσαν οι επικεφαλείς της Ε.Ε. αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής
Με δραματικό τελεσίγραφο Γιούνκερ και Τουσκ έθεσαν το οριστικό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα. Συμφωνία μέχρι την Κυριακή ή έξοδος από την ευρωζώνη.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε μέσα στη Σύνοδο Κορυφής πολυσέλιδο κείμενο του σχεδίου για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εφόσον δεν επιτευθχεί η συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα δεσμεύτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα εντός πλαισιού σύμβασης. Συμφωνήσαμε κατ” επειγόντως να εξετάσουμε το ζήτημα.

Η ελληνική κυβέρνηση θα προτάξει το αργότερο έως τις 9 Ιουλίου τις προτάσεις της μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων η οποία θα παρουσιαστεί στους θεσμούς και στο Eurogroup.

Την Κυριακή οι ηγέτες των χωρών θα συνεδριάσουν για την Ελλάδα. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχουμε μαζί με το χειρότερο σενάριο αν δεν πάνε καλά. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Δεν θέλουμε να έχουμε χρεοκοπία των τραπεζων της Ελλάδας. Θα επηρεάσει αυτό όλη την Ευρώπη και γεοπολιτικά. Εχουμε 5 μέρες μόνο για να βρούμε λύση. Δυνατά και καθαρά η προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση και έχουμε την ευθύνη να την λύσουμε».

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μιλώντας αμέσως μετά τον Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα!

«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Νωρίτερα η Άγκελα Μέρκελ παρουσίασε τους σκληρούς όρους που θα επιβληθούν στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί η νέα συμφωνία που θα αφορά ένα νέο τρίτο πολυετές πρόγραμμα – μνημόνιο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να λάβει επαρκείς προτάσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα εντός αυτής της εβδομάδας ώστε να ζητήσει από τη γερμανική Βουλή να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν την Κυριακή για να συζητήσουν επί του σχεδίου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα υποβάλει λεπτομερείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις και το αίτημα για τη χορήγηση δανείου με τρόπο που θα κριθεί ικανοποιητικός.

Στην περίπτωση που ο κατάλογος των μέτρων θεωρεί ικανοποιητικός και η Ελλάδα προχωρήσει σε κάποιες προαπαιτούμενες ενέργειες για να τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι θα καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του ΕΣΜ δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ.

Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει προτάσεις που θα βασίζονται στον ΕΣΜ , ανέφερε η καγκελάριος.

Εμείς από γερμανικής πλευράς, τόνισε , θα πρέπει να υποβάλλουμε τις προτάσεις στην Μπούντεσταγκ για να λάβουμε εντολή για διαπραγματεύσεις.

Το δημοψήφισμα μπορεί να ενίσχυσε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι απαιτήσεις των υπολοίπων 18 χωρών της ευρωζώνης έχουν αλλάξει και έχουν γίνει σαφέστερες, επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Όσον αφορά τη σύνοδο των 28 της Κυριακής ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες που δεν ανήκουν στη ευρωζώνη οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και επειδή είμαστε μια οικογένεια συμφωνήσαμε να λάβουμε αποφάσεις από κοινού, είπε η κ. Μέρκελ

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει μέχρι την Πέμπτη ένα λεπτομερές πρόγραμμα και η πρόκληση για τη σύνοδο της Κυριακής είναι να εξετάσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε η κ. Μέρκελ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη