3 Αυγ 2015

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μιλεντίγεβιτς: «Βγήκαμε πρώτοι, αυτό μετράει»

Η προσήλωση στο στόχο και η θέληση που είχαν οι παίκτες έφερε το χρυσό, σύμφωνα με τον Ιάκωβο Μιλεντίγεβιτς, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη σε όλους τους Έλληνες, αλλά και στον Αντώνη Κόνιαρη, που απουσίασε λόγω τραυματισμού.

«Πήραμε το χρυσό. Βγήκαμε πρώτοι, αυτό μετράει. Ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας. Μας ξέφυγε για ένα διάστημα όμως στη συνέχεια ισορροπήσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και το γυρίσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δείξαμε θέληση για το παιχνίδι, όμως μετά πιέσαμε και το γυρίσαμε. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας, στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι στην άμυνα είμαστε σκληροί, ότι δεν θα χάσουμε ποτέ απ’ αυτήν. Το αφιερώνω στους Έλληνες. Να έχουν υπομονή, όλα θα αλλάξου. Θέλω να την αφιερώσω και στον Αντώνη Κόνιαρη, είναι κοντά μας, τον περιμένουμε. Τώρα ξεκούραση μέχρι την προετοιμασία για τη νέα σεζόν».

Δίπλαρος: «Έπρεπε να βοηθήσει κάποιος τον Χαραλαμπόπουλο»

«Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Υπάρχει μεγάλη κούραση, σωματική και ψυχική, αλλά το παλεύαμε κάθε μέρα και φτάσαμε στον τίτλο. Μπήκαμε τρομαγμένοι και αγχωμένοι. Ήταν ο πρώτος μας τελικός, σε αντίθεση με τους Τούρκους που είχαν μια εμπειρία.

Μετά το ημίχρονο με την εμψύχωση του κόουτς ηρεμήσαμε, επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος και πήραμε τη νίκη. Δυστυχώς ή ευτυχώς χρειαζόταν να βοηθήσει κάποιος άλλος εκτός από τον Χαραλαμπόπουλο στο σκορ.

Βοήθησαν ο Μιλεντίγεβιτς, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, ενώ η άμυνα βελτιώθηκε.

Συνεχίζουμε, θα πάμε προετοιμασία με τις ομάδες μας κι εγώ θα συνεχίσω στην ΑΕΚ».


Παπαγιάννης: «Να γίνω το καλύτερο που μπορώ».

«Το πιστέψαμε. Δεν υπήρξε τίποτα άλλο. Μόλις μπήκαμε μέσα είπαμε να παίξουμε με καρδιά, πάθος, αυτοπεποίθηση και νικήσαμε. Δώσαμε μια απάντηση στην Τουρκία, όχι επειδή χάσαμε στο παγκόσμιο, αλλά για να μη δείξουμε ότι πήρε το μυαλό μας αέρα μετά τη νίκη στο φιλικό. Δεν απογοητευτήκαμε καθόλου. Πιστέψαμε στον εαυτό μας ακόμα περισσότερο. Ο βασικός μας στόχος αρχικά ήταν να περάσουμε στον επόμενο γύρο και μετά να πάρουμε την κούπα. Προσωπικός μου στόχος είναι να γίνω το καλύτερο που μπορώ, με σκληρή δουλειά κάθε μέρα και πολλές προπονήσεις».  

 

 

Μουράτος: «Αποτέλεσμα 4 χρόνων δουλειάς»

«Το παιχνίδι κρίθηκε στα αποδυτήρια. Ο κόουτς μας μίλησε σαν να είμαστε 15 πόντους μπροστά. Μας είπε τι πρέπει να διορθώσουμε και έτσι καταφέραμε και το γυρίσαμε. Το είδαμε και στο χθεσινό ματς, οι Τούρκοι ακολούθησαν την ίδια τακτική γι’ αυτό μας δυσκόλεψαν. Η ροή του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο γι’ αυτό κερδίσαμε», ενώ για το τρόπαιο ανέφερε:

«Είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων δουλειάς. Κάθε φορά δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Φέτος ξέραμε τι κάναμε λάθος και το διορθώσαμε. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και των λαθών που διορθώσαμε. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες που πέρασαν δύσκολα και σε όσους μας συμπαραστάθηκαν». 

 

 

Σκουλίδας: «Δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήταν δίπλα μας»

«Δεν μπορώ να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Έκλαψα στο τέλος. Είχα πολλή δουλειά με τον Κορκμάζ, έπρεπε να τον κυνηγάω παντού γιατί είναι μεγάλος παίκτης. Εφόσον δεν έβαλε 25-30 πόντους, δεν είχαν άλλες επιλογές. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά για να δώσουμε χαρά σε αυτόν τον κόσμο, που παρότι περνά δύσκολα, πλήρωνε εισιτήριο κι ερχόταν κάθε μέρα εδώ, ήταν καταπληκτικός και στα δύσκολα και στα εύκολα. Η χαρά είναι μεγάλη. Ο Βασίλης μάς κάλεσε να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο με τον Γιώργο, γιατί έχουμε περάσει πολλά μαζί. Ο Θεός να τον έχει καλά, είναι μεγάλος παίκτης. Από εδώ και πέρα χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε τη δουλειά», τόνισε ο φόργουορντ του Περιστερίου.
 

 

Λούντζης: «Το αξίζαμε»

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο και το περιμέναμε. Η Τουρκία ξεκίνησε καλύτερα, αλλά καταφέραμε αρχίζοντας πάλι από την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη. Το αξίζαμε! Αυτό ήταν το όπλο μας σε όλο το τουρνουά. Χάσαμε πολλά σουτ στο τέλος, αλλά σημασία έχει η επιτυχία», δήλωσε ο 17χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού. 

 

 

Συγχαρητήρια από ΕΣΑΚΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ , Γιώργος Χαλβατζάκης, συγχαίρουν τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής Εφήβων για το μεγάλο θρίαμβο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που φιλοξενήθηκε στον Βόλο.

Συγχαίρουν, επίσης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια της Εθνικής μας. Για μια ακόμη φορά, θερμά συγχαρητήρια». 

 

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη