30 Σεπ 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!

Ήταν το μακρινό 1930, όταν ο Νίκος Βερόπουλος με δανεικά χρήματα, άνοιξε κατάστημα τροφίμων (σε χονδρική και εισαγωγική βάση), στην Αθήνα, στην οδό Σοφοκλέους.


Ογδονταπέντε χρόνια μετά, η εγγονή του Νίκου Βερόπουλου και κόρη του Κώστα Βερόπουλου, Αθηνά Βεροπούλου – Μπατάγια βρίσκεται (και) αυτή στη περίφημη λίστα Λαγκάρντ μαζί με το σύζυγό της.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και επίπονες έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, η κ. Βεροπούλου πλήρωσε 163.000 ευρώ πρόστιμο από το συνολικό ποσό των 912.000 ευρώ το οποίο είχε επιβεβαιωθεί.

Η κίνηση της μεγαλομετόχου της αλυσίδας των σούπερμαρκετ είχε σαν στόχο να αποφευχθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ιδίας αλλά και του συζύγου της, καθώς σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως 23 φυσικά πρόσωπα, που περιλαμβάνονται στην περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ», μεταξύ των οποίων γνωστοί εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και άλλοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες, ελέχθησαν ήδη από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, εντοπίστηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα σημαντικού ύψους και υποχρεώθηκαν να καταβάλουν συνολικά πάνω από 14,7 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή οι εισαγγελικές έρευνες συνεχίζονται και τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή διενεργούνται δύο παράλληλες έρευνες. Ο κύριος όγκος της υπόθεσης διερευνάται από τους Οικονομικούς εισαγγελείς που ελέγχουν ένα προς ένα τα 2062 ονόματα της διαβόητης λίστας.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά την φαινομενική σπουδή της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι έρευνες οι κ.κ. Αθανασίου και Μπρης δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη ως προς το αίτημα της στελέχωσης με επαρκές επιστημονικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ελέγχει την περίπτωση του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Εισαγγελία πρωτοδικών τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα νέα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση τους μετά την κατάθεση Φαλτσιανί. Συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα και δικηγόροι φέρονται να εμπλέκονται σε δασώδη υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο χρήμα. Τα στόματα που έχουν ανοίξει μεχρι στιγμής οδήγησαν τον υπουργό για την διαφθορά κ. Παπαγγελόπουλο στη διαβίβαση ογκωδέστατου φακέλου προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραιο.

Μάλιστα τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται και νέο εισαγγελικό ταξίδι για νέα κατάθεση του ανθρώπου που διέλυσε το κάστρο της hsbc στην Ελβετία.

Πηγή: ereportaz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη