4 Σεπ 2015

Εξώδικα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ κατά της Επιτροπής Παιγνίων

Αρχισαν τα... όργανα για τον κ. Στεργιώτη, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και πρώην στέλεχος του
Καζίνο Λουτρακίου, και τους συνεργάτες του στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, καθώς ξεκίνησε η μαζική αποστολή... εξωδίκων από τους πράκτορες που εξεγείρονται για την αιφνιδιαστική, όσο και ακατανόητη, παρέμβαση της ΕΕΕΠ, που οδήγησε στην αναβολή του project του ΟΠΑΠ με τα VLTs, στερώντας έσοδα τουλάχιστον 300.000.000 ευρώ από το Δημόσιο και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα! Σχεδόν το σύνολο των πρακτόρων διαμαρτύρεται για την οικονομική ζημιά, ύψους 100.000 ευρώ για κάθε κατάστημα, που υπέστη από την αναβολή της επένδυσης και ζητεί από την επιτροπή το αυτονόητο.

Δηλαδή, να ανακαλέσει τις αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις στον κανονισμό των VLTs και να επαναφέρει τις ρυθμίσεις που ίσχυαν τον Μάρτιο του 2015. Μάλιστα, οι πράκτορες δηλώνουν ρητά ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, υποβάλλοντας σχετική αγωγή ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

Οπως αναφέρεται και στην επιστολή προς την ΕΕΕΠ, «η αιφνιδιαστική από μέρους σας τροποποίηση δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία των καταστημάτων και στην ουσία καθιστά την επένδυσή μας οικονομικά ασύμφορη και την όλη επιχειρηματική μας δραστηριότητα μη οικονομικά βιώσιμη. Ενώ, όπως γνωρίζετε, ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε πάγωμα του ανοίγματος των καταστημάτων, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την κερδοφορία αυτών».

Οι προσφεύγοντες βάλλουν κατά της απόφασης της ΕΕΕΠ, τονίζοντας ότι αυτό έγινε λίγες μόνο ημέρες προτού λειτουργήσουν επίσημα τα πρώτα πρακτορεία VLTs στην Ελλάδα και χωρίς να έχουν προηγηθεί καν δημόσια διαβούλευση, διάλογος όσο και ενημέρωση προς τον ΟΠΑΠ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη