25 Σεπ 2015

Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ, ΤΕΙ ● Ειδική εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με τιμητικές διακρίσεις ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα επιβραβεύσει τον αγώνα και τις προσπάθειες των μαθητών που πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αυτό πρόκειται να
συμβεί σε ειδική εκδήλωση βράβευσης που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών (Κ.Κουν 13, Συκιές). Κατά τη διάρκειά της θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι σε 747 μαθητές του δήμου που διακρίθηκαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το νεανικό συγκρότημα του JOEY που θα δώσει το σύνθημα στους νέους φοιτητές -πλέον- να το… γλεντήσουν μαζί με την παρέα τους σε ένα ξέφρενο νεανικό πάρτι. Ο τραγουδοποιός από την Θεσσαλονίκη γράφει συνεχώς τραγούδια σε ύφος Gypsy Folk & Roll, τα οποία είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες. Έγινε γνωστός στο κοινό με τα «Καλντερίμια» του και από τότε μοιράζεται με τον κόσμο ένα κομμάτι ανά εποχή. Στην περίπτωση, δε, που ο καιρός δεν αποδειχθεί καλός… σύμμαχος, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Δενδροφυτεία).
Να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις των αποφοίτων των έξι λυκείων και των δυο ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις πανελλαδικές εξετάσεις 2015 κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Από το σύνολο των 1.023 υποψηφίων μαθητών για την ανώτατη και τεχνολογική εκπαίδευση, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εισήχθησαν 747 μαθητές, με τον μέσο όρο του ποσοστού να αγγίζει το 80%.
«Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των παιδιών μας, τα οποία αγωνίστηκαν σκληρά και δικαιώθηκαν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως τέτοια αξίζουν και στους γονείς τους που στήριξαν τον σκληρό αγώνα των παιδιών τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία των μαθητών», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά των επιτυχιών «σηματοδοτούν και τη συνολική ποιότητα της παρεχομένης εκπαίδευσης στα σχολεία του δήμου μας, για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε».

Όπως τονίζει, η ειδική αυτή εκδήλωση αποτελεί «έναν ελάχιστο συμβολικό τρόπο αναγνώρισης, επιβράβευσης και τιμητικής διάκρισης των μεγάλων πρωταγωνιστών για τις μεγάλες προσπάθειες και το σκληρό αγώνα που έδωσαν». «Η στήριξή μας στους μαθητές δεν εξαντλείται εδώ. Ύψιστο και ιερό χρέος μας είναι να βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους εξασφαλίζοντας ό,τι απαιτείται για τη βελτίωση των όρων και προϋποθέσεων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας τον αγώνα για καλύτερη και περισσότερη γνώση, κάτι που κάνουμε με συνέπεια», προσθέτει.  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη