3 Σεπ 2015

Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό

Τη θέση ότι κόσμος έχει κουραστεί και θέλει επιχειρήματα εξέφρασε, αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, ο Ευκλείδης
Τσακαλώτος μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια δίπλα στο μνημόνιο να υπάρξουν και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα κατέβαινα σε αυτές εκλογές, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου, για τα “κόκκινα” δάνεια που το έχουμε “παρκάρει” και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς ή για τις εργασιακές σχέσεις

Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ , θα υπάρχει ένα συνοπτικό πρόγραμμα ρώτησα 6-7 ανθρώπους που ενδεχομένως να είναι υπουργοί σύμβουλοι ή σε κάποιο υπουργείο στην επόμενη φάση, ένα πράγμα που θα ήσασταν περήφανοι ότι μια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ή κατάφερε ή δεν το κατάφερε αλλά κάτι άφησε, για παράδειγμα στην Υγεία, την πρωτοβάθμια περίθαλψη ή στην Παιδεία ή στον κοινωνικό τομέα μια καινούργια “σύλληψη” για τους συνεταιρισμούς και πώς αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την κοινωνική οικονομία».

«Ηταν λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές»

Στην επισήμανση ότι είχε δώσει την εντύπωση πως είχε ένας δισταγμός αν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ανέφερε:

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό, μερικά πράγματα που δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές, ένας κόσμος να συζητήσει.

Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε, πάντα έχουμε δίκιο Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι για πολιτικούς που εγώ δεν είμαι και πολιτικός κατά επάγγελμα αλλά για όλη την ελληνική κοινωνία. Όλη η κοινωνία Χρειάζεται τον χρόνο σε έναν αφήγημα που μπορεί να συμμετέχει ενεργά και πρέπει να την πείσου ν ότι υπάρχει αυτό».

Ερωτηθείς τι κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσακαλώτος είπε:

«Αν έχω κάτι να παρατηρήσω σε αυτό, είναι ότι ο κόσμος θέλει επιχειρήματα πια, έχει κουραστεί. Το βλέπω στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Ο κόσμος ακούει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήματα πειστικά όχι ατάκες – σε όλους αρέσουν οι ατάκες, αν είναι αστείες, υπάρχει και η ουσία της πολιτικής.

Στο δικό σας πρόταγμα για συμμαχικές κυβερνήσεις , ανησυχώ. Δεν βλέπω σε αυτό που με ρωτήσατε “τι μπορείτε να κάνετε εντός του μνημονίου” ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς που πραγματικά μπορώ εγώ να τους εμπιστευτώ ότι θα παλέψουν για τη φοροδιαφυγή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη