21 Οκτ 2015

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς τρόπους να περνάει το παιδί σας τον ελεύθερο χρόνο του. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει το μικρό σας από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό:










Εντάσσεται σε μια ομάδα και μαθαίνει να συνεργάζεται με άλλα παιδάκια. Τεράστια η συμβολή του αθλητισμού στη διαδικασία κοινωνικοποίησής του, αφού θα μάθει να βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς».


Για να μπορέσει να συνεργαστεί και να συνυπάρξει αρμονικά με συμπαίκτες και αντιπάλους, είναι απαραίτητο να δείχνει σεβασμό.


Στον αθλητισμό υπάρχουν διάφοροι κανόνες, τους οποίους το παιδί είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί αδιαμαρτύρητα. Κάπως έτσι διδάσκεται την αρετή της πειθαρχίας.


Όπως και στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, η επιτυχία και η αποτυχία είναι στο πρόγραμμα. Υπάρχει καλύτερος και πιο ανώδυνος τρόπος να το διδαχθεί από τον αθλητισμό;


Από τη στιγμή που είναι προσανατολισμένο στην κατάκτηση της νίκης, σταδιακά θα αποκτήσει πνεύμα νικητή που θα το βοηθήσει απίστευτα στη ζωή του.


Μέσα από τον αθλητισμό, το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του και συγκεκριμένα τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Έτσι, μέσα από τη σκληρή δουλειά, μαθαίνει να βελτιώνει τα αδύνατα στοιχεία του.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη