8 Οκτ 2015

Μια και μόνη έρευνα: Άνοιγμα λογαριασμών για όσους χειρίστηκαν τις αποκρατικοποιήσεις

Και στο θέμα των επενδύσεων θέλουμε αξιοποίηση ή εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας.


Ρητορικό ήταν το ερώτημα; Δεν γνωρίζουμε.

Αυτό που ξέρουμε είναι η «άκρα του τάφου σιωπή» που τηρείται από τα κυβερνητικά στελέχη μετά την μεγάλη αποκάλυψη του ereportaz για το ξεπούλημα του Ελληνικού.Προσέξτε. Το συμπέρασμα δεν προκύπτει από το απλό… ρεπορτάζ μιας, όποιας, ιστοσελίδας αλλά από τις πραγματογνωμοσύνες των τεχνικών συμβούλων που διόρισε η ίδια η εισαγγελία. Και οι δυο επιστημονικοί και καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστημονικοί συνεργάτες των Αρχών «βλέπουν» ξεπούλημα του Ελληνικού.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η «επένδυση» είναι καθόλα συμφέρουσα για τον «επενδυτή» για τον απλούστατο λόγο ότι η προσφορά που έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ ήταν τέσσερις με πέντε φορές πιο κάτω από την πραγματική αξία.

Λένε χαρακτηριστικά ότι εάν η Lamda εκμεταλλευτεί ένα παραθυράκι της σύμβασης και πουλήσει τα παράκτια οικόπεδα τότε έβγαλε τα λεφτά που έβαλε. Και όχι μόνο αυτό. Καταλήγουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποίησε λάθος εκτιμητικές μεθόδους, ότι έβαλε υψηλό συντελεστή προεξόφλησης, ότι, ότι…

Το θέμα δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας, ερωτηματικά εγείρονται από την σχεδόν καθολική άρνηση των κυβερνητικών στελεχών να δουν ουσιαστικά το θέμα των επενδύσεων σοβαρά. Επένδυση δεν είναι το ξεπούλημα επένδυση είναι η σοβαρή επένδυση. Έτσι δεν είναι κύριε Σπίρτζη; Εσείς δεν είστε εκείνος που συντάξατε την μελέτη του ΤΕΕ;


Τότε βέβαια ήσασταν αντιπολίτευση. Η καταγγελία είναι η δουλειά σας. Το ερώτημα είναι τι θα πράξετε τώρα που είστε κυβέρνηση. Θα σκίσετε τις πραγματογνωμοσύνες και τις μελέτες σας; Θα ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς για το ΤΑΙΠΕΔ, το «άντρο σκανδάλων» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα; Η θα διατάξετε μια και ουσιαστική έρευνα που θα αφορά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των στελεχών του Ταμείου που χειρίστηκαν τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων τα τελευταία χρόνια; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα όπως συνηθίζετε να λέτε.

Πηγή: ereportaz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη