25 Νοε 2015

Το διαδίκτυο ξέρει ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Πούτιν

O κόσμος είναι σίγουρος για ένα πράγμα. Κανείς δεν τα βάζει με τον Βλαδίμηρο .
Η διπλωματική εμπλοκή μετά τον θάνατο ενός Ρώσου πιλότου και ενός ακόμα κομάντο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, έχει προκαλέσει την αντίδραση του διαδικτύου.

Την Τρίτη προηγήθηκε η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού που παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, από τουρκικά πυρά. Το αεροσκάφος κατέπεσε μέσα στη Συρία όπου αντάρτες σκότωσαν τον έναν πιλότο. Σε επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε, ένα ελικόπτερο των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση με αντάρτες να το χτυπούν με πυραύλους. Ένας ακόμη κομάντο έχασε τη ζωή του.
Η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση με τον να μιλάει για "πισώπλατο" χτύπημα. "Η Άγκυρα προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος" δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστηρίζοντας πως Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν απροκάλυπτα οικονομικά ενδιαφέροντα στην αγορά πετρελαίου, σημαντικό μερίδιο της οποίας κρατά ο ISIS.
"Οι απρόσεκτες και εγκληματικές ενέργειες των Τουρκικών Αρχών, προκάλεσαν την επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, που δεν μπορούν αν δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της πρόθεσής τους για προστασία των συνόρων της χώρας", είπε.
Η Τουρκία διατείνεται ότι υπερασπίστηκε τα εδάφη της με τον Ομπάμα να "καλύπτει" τον Ερντογάν.
Το ίδιο έκανε και το ΝΑΤΟ, μέλος του οποίου είναι και η Τουρκία. Σήμερα, Τετάρτη, η Ρωσία κάλεσε τους Τούρκους να μετέχουν σε κοινό μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών. Επίσημη αντίδραση από πλευράς Ερντογάν δεν είχαμε. Ο Τούρκος πρόεδρος αρκέστηκε να σχολιάσει πως δεν επιδιώκει περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα από τα γνωστά-άγνωστα "τρολ" του διαδικτύου.









E-Radio.gr Daily
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη