26 Νοε 2015

ΑΛΕΞΗ ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ???

Ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βρεθεί σε διαδήλωση Παλαιστινίων, με αφορμή τις επιθέσεις στη Λωρίδα
της Γάζας 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ως πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα εδάφη της Μέσης Ανατολής.

Παρ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2014 όταν και βρίσκονταν σε εξαρση οι επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,είχε βρεθεί και σε πορεία παλαιστινιακών κοινοτήτων προς τα γραφεία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Αμερικάνικη πρεσβεία, φορώντας μάλιστα το παλαιστινιακό μαντήλι "καφίγια".

Για την ιστορία τότε ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του είχε πει «Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο και ο πόλεμος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν είναι ανεκτή όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά σε παραλίες. Δε μπορούμε να μένουμε απαθείς. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα στη μια πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί στη δική μας πλευρά. Ένα σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και ζητά άμεση, δίκαιη και βιώσιμη λύση με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη