10 Φεβ 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..Έκλεψαν 3 τόνους πετρέλαιο θέρμανσης από το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης

Το πετρέλαιο θέρμανσης του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες που “χτύπησαν” μέσα στο
Σαββατοκύριακο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αφήνοντας πίσω τους ζημιές που ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ! Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας όταν άνοιξε ξανά το Σχολείο οπότε και διαπιστώθηκε πως το πετρέλαιο είχε κάνει φτερά! Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία η διάρρηξη σημειώθηκε κάποια στιγμή από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας με πιο πιθανό σενάριο οι δράστες να βρέθηκαν στην σχολική μονάδα το βράδυ του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεξαμενή του Σχολείου βρίσκεται στο υπόγειο και οι δράστες κατάφεραν να μπουν μέσα σ” αυτό, να διαρρήξουν τα μεταλλικά πλέγματα και το λουκέτο και να αδειάσουν το πετρέλαιο. Αυτό που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο είναι το πως κατάφεραν να μεταφέρουν μια τόσο μεγάλη ποσότητα πετρελαίου, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δράστες έκοψαν και δύο σωλήνες γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κατά πάσα πιθανότητα με την χρήση αντλίας κατάφεραν να αδειάσουν την δεξαμενή.

Εικάζεται επίσης ότι υπήρχε ακινητοποιημένο φορτηγό έξω από το κτίριο του Σχολείου με το οποίο έγινε η μεταφορά. Για το συμβάν ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας η Αστυνομία η οποία και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτοφανή διάρρηξη που καταγράφεται στην περιοχή.

Φυσικά το Σχολείο αναγκάστηκε να προμηθευτεί εκ νέου πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να μην παγώσουν οι μαθητές, τις δύσκολες μάλιστα αυτές μέρες αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη