10 Φεβ 2016

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗΗΗΗΗΗ

Του Μιχάλη Αλεξανδρίδη
Κι εκεί που λες άντε να τελειώσουν με σόγια, γκόμενες και κολλητούς και να σταματήσουν να διορίζουν στο δύσμοιρο δημόσιο, που έτσι κι αλλιώς δεν αντέχει
άλλο, οι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι ο νους κι ο λογισμός τους είναι στο ρουσφέτι.
Στην πεπατημένη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας δηλαδή, που θέλει να κάνεις χάρες φορτώνοντας το κόστος στο δημόσιο, ενώ εσύ καρπώνεσαι τις ψήφους των εξυπηρετούμενων-βολεμένων.
Απέλυσαν οι σαμαροβενιζέλοι τις καθαρίστριες, ανέλαβαν οι… τσιπροκαμμένοι να τις επαναπροσλάβουν, μετατρέποντάς τες σε φανατικές υποστηρίκτριες της συμμαχίας τους.
Έκλεισαν οι σαμαροβενιζέλοι την ΕΡΤ, ανέλαβαν οι τσιπροκαμμένοι να την ανοίξουν μετατρέποντάς την σε AVGI TV.

Έκλεισαν οι σαμαροβενιζέλοι κάτι ξεχασμένους και απίθανους κρατικούς οργανισμούς και τις κρατικές τεχνικές σχολές -που έτσι κι αλλιώς είχαν ξεμείνει από μαθητές- ανέλαβαν οι τσιπροκαμμένοι να επαναπροσλάβουν όλους τους υπαλλήλους και τεχνικούς εκπαιδευτικούς.

Κι εκεί που λες τελείωσαν οι απολυμένοι από τους σαμαροβενιζέλους και θα ησυχάσουμε, ανακαλύπτουν οι άνθρωποι ότι σε έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998 -καλά διαβάζετε- υπάρχουν περίπου 1.000 άτομα που είχαν περάσει τη βάση και χαρακτηρίστηκαν επιτυχόντες, καθώς οι προς διάθεση θέσεις καλύφθηκαν από τους πρωτεύσαντες.

Ε, αυτούς λοιπόν αποφάσισαν να τους διορίσουν ως μόνιμους υπαλλήλους στο δημόσιο. Ανθρώπους που είναι πάνω κάτω πενηντάρηδες, που προφανώς έχουν βρει το δρόμο τους στις δυσκολίες της ιδιωτικής οικονομίας και μάλλον θα έχουν ξεχάσει τις γνώσεις που είχαν ως διαγωνιζόμενοι πριν από είκοσι χρόνια. Το ότι δεν γνωρίζουν σε ποιες υπηρεσίες θα τους κατανείμουν είναι μία ασήμαντη για την κυβέρνηση λεπτομέρεια. Προφανώς το μόνο που μετρά για αυτούς είναι ότι οι άνθρωποι θα τους χρωστούν αιώνια ευγνωμοσύνη και δεν θα τους εγκαταλείψουν, αφού ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης κατά την εικοσαετία τούς έκαναν τη χάρη.
Ξεπέρασαν ακόμη και τη μνημειώδη ιστορία μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που είχε αποφασίσει να προσλάβει ως… αγροφύλακες το 1993 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επανασυστήνοντας την… ελληνική αγροφυλακή!

Τότε δεν πρόκαναν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση και τις εκλογές που ακολούθησαν κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου ματαιώνοντας το σχετικό διαγωνισμό.

Οι αγροφύλακες προσλήφθηκαν τελικά επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και αρμόδιου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου το 2004, έντεκα χρόνια μετά.


Δημοσιεύτηκε στη "Μακεδονία" την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη