5 Μαΐ 2016

Ο Μ@λ@κ@ς : Δε θα αφήσουμε τα θρησκευτικά σε ορθόδοξους τζιχαντιστές!

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το Eurogroup στις 24/5 θα υπάρξει λύση και συμφωνία
εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σημειώνοντας ότι είναι γνωστό το σχέδιο για τρενάρισμα της διαπραγμάτευσης από συγκεκριμένους κύκλους.

«Για πρώτη φορά χτίζουμε συμμαχίες με ηχηρό τρόπο. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να υπάρχει ένας μηχανισμός με βάση τα στοιχεία της Eurostat. Δε συζητούμε μέτρα. Με αφορμή το προσφυγικό αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει στόχους και τους εξυπηρετεί με συμμαχίες» τόνισε μιλώντας στον Ρ/Σ Real Fm.

Αναφορικά με την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου σημείωσε ότι: «Ανακριβή πράγματα αναφέρονται. Όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα με μια ενιαία μορφή. Είχαμε πολλών τύπων σχολεία μέχρι σήμερα. Είχαμε το ΕΑΕΠ και το απλό ολοήμερο. Εμείς είπαμε σε όλα τα παιδιά να δίνουμε τα μαθήματα που δίνονται στα ΕΑΕΠ. Για τα δημοτικά, θα είναι το ωράριο μέχρι το 13.15 και μετά θα αφήνουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο μέχρι τις 16.00. Για τα ΕΑΕΠ θα υπάρξει μείωση μίας ώρας, από τη γυμναστική, την ευέλικτη ζώνη, θρησκευτικά και τα αγγλικά. Αυτό γίνεται για λόγους ύπαρξης ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείο. Μακάρι να είχαμε τις δυνατότητες να κάναμε κάτι διαφορετικό».

Σε σχέση με τα θρησκευτικά σημείωσε ότι «το σχολείο μας είναι κοσμικό. Έχει τόνο δημοκρατικής παράδοσης, δεν μπορεί να είναι μάθημα ομολογιακό, δε θα μετατρέψουμε το σχολείο σε κατηχητικό. Δε θα αφήσουμε τα θρησκευτικά σε ορθόδοξους τζιχαντιστές όπως ο Αμβρόσιος».

Για το θέμα της Επιτροπής Εξετάσεων που «σηκώνει» η Καθημερινή, λέγοντας ότι την καταργεί κάνοντας κομματικές τοποθετήσεις, σημείωσε ότι «και φέτος έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να γίνουν οι εξετάσεις με τρόπο υποδειγματικό. Τα μέλη της Επιτροπής δεν είναι ισόβια. Υπάρχουν και παλαιά και νέα μέλη επίσης δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Είναι αρλούμπες αυτά που γράφονται. Μια τέτοια συζήτηση δέκα μέρες πριν τις εξετάσεις δεν ωφελούν». Γιώργος Αλεξάκης



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη