8 Ιουλ 2016

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!!


Με πρωταγωνιστή τον σούπερ ήρωά τους που σκόραρε δις, οι "τρικολόρ" επικράτησαν 2-0 των Γερμανών και πέρασαν στον
τελικό της Κυριακής, όπου θα συναντήσουν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με πρωταγωνιστή τον σούπερ ήρωα τους, οι "τρικόλορ" επικράτησαν 2-0 της Γερμανίας και θα συναντήσουν στον τελικό της Κυριακής την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Γερμανική υπεροχή, γαλλικές εξάρσεις
Σε ένα πρώτο ημίχρονο με έντονο ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, η Γερμανία ήταν αυτή που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους με εξαίρεση τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά. Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους "πετεινούς" με τους Ματουιντί και Γκριεζμάν να συνδυάζονται άψογα, τον δεύτερο να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Νόιερ (6').
Από το 10ο λεπτό και έπειτα, οι Γάλλοι έδωσαν μέτρα στη Γερμανία φιλοδοξώντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Τα "πάντσερ" βρήκαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα, "ξύπνησαν" και απείλησαν την εστία του Γιορίς σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά, με τον Μίλερ να αστοχεί με προβολή από καλή θέση (13') και τον Γιορίς να σώζει την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τσαν (14'). Ο Γάλλος τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει και στο 26' όταν απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ.
Ανοησία Σβαϊνστάιγκερ και γκολ στα... χασομέρια
Η Γαλλία κατόρθωσε να περιορίσει τους αντιπάλους της και να αρχίσει να γίνεται κι αυτή κάπως πιο επικίνδυνη. Στο 41' ο  Γκριεζμάν σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από καλή θέση και στο επόμενο λεπτό ο Ζιρού κέρδισε τη μονομαχία με τον Μπόατενγκ και εφόρμησε προς τη γερμανική περιοχή, αλλά ο Χέβεντες τον πρόλαβε τελευταία στιγμή με εντυπωσιακό τάκλιν!
Το γκολ, πάντως, για τη Γαλλία ήρθε με απρόσμενο τρόπο. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Σβαϊνστάιγκερ άπλωσε το χέρι του παραχωρώντας ανόητο πέναλτι σε μια ενέργεια απαράδεκτη για την εμπειρία του αρχηγού της Γερμανίας! Ο Γκριεζμάν ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα δίνοντας το προβάδισμα στους διοργανωτές δευτερόλεπτα πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια!
Παρόμοιο σκηνικό στο δεύτερο μέρος
Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων και απείλησαν με τους Ζιρού και Γκριεζμάν. Αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν, στη συνέχεια έδωσαν και πάλι χώρο στη Γερμανία. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ αναλώθηκε σε μια ανούσια κατοχή δίχως να απειλήσει ιδαίτερα.  Και αφού η Γερμανία δεν μπορούσε, η Γαλλία σκόραρε και πάλι! Ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Αντουάν Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ντρίμπλα και σέντρα του Πογκμπά και την κακή απομάκρυνση του Νόιερ και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 72'!
Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι Γερμανοί επιτέθηκαν κατά κύματα ελπίζοντας να μπουν ξανά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να έχουν απαντήσει άμεσα, αλλά το πολύ ωραίο σουτ του Κίμιχ κατέληξε στο δοκάρι του Γιορίς. Στη συνέχεια, ο Ντράξλερ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με "καλοζυγισμένη" εκτέλεση φάουλ στο 77'. Έπειτα, ο Χέβεντες στάθηκε άτυχος με κεφαλιά που κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιορίς έκανε τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Κίμιχ και στη συνέχεια ο Γκέτσε αστόχησε από πολύ κοντά επίσης με το κεφάλι!
Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε και οι διοργανωτές γιόρτασαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ (61' Μουστάφι), Χέκτορ, Εμρέ Τσαν (67' Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79' Σανέ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Ντράξλερ, Τόμας Μίλερ.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (71' Καντέ), Γκριεζμάν (92' Καμπάιγ), Ζιρού (78' Ζινιάκ).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη