28 Σεπ 2016

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

TΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΛΕΣΤΕΡ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΤΣ ΣΑΝ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟ 2 - 2 ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. ΟΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Αν το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τελικός, όλοι θα μιλούσαμε για ένα εκπληκτικό φινάλε. Όμως είμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική των ομίλων και το Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης (για τον 6ο όμιλο) ήταν ίσως το καλύτερο ορεκτικό για το τι πρόκειται να δούμε στη συνέχεια της χρονιάς.

Η ματσάρα στο «Signal Iduna Park» έληξε ισόπαλη 2-2 με την Ρεάλ να προηγείται δύο φορές και την Μπορούσια να απαντά χτυπώντας στο φινάλε των δύο ημιχρόνων.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά με τους γηπεδούχους να φωνάζουν δικαιολογημένα για το πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Ρονάλντο στο 11’ και στο 17’ο Πορτογάλος κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ κι έτρεξε να δώσει το χέρι του στον Ζιντάν (σβήνοντας τη φωτιά που είχε ανάψει στα αποδυτήρια μετά την αντίδραση του όταν έγινε αλλαγή κόντρα στην Λας Πάλμας).

Μετά το 30’ ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει, αλλά στο 43’ο Νάβας δεν έδιωξε σωστά το φάουλ του Γκερέιρο κι ο Ομπαμεγιάνγκ (τον οποίο θέλει η Ρεάλ) έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Οι Μαδριλένοι ήταν κυρίαρχοι στο β’ ημίχρονο, χωρίς όμως να έχουν σπουδαίες φάσεις, ωστόσο στο 68’ μετά από φάση διαρκείας κι αφού προηγήθηκε δοκάρι του Μπενζεμά ο Βαράν τους έδωσε και πάλι το προβάδισμα!

Το ματς φάνηκε να έχει κριθεί, όμως στα τελευταία λεπτά η Ντόρτμουντ πίεσε ασφυκτικά και στο 87’ ο Σίρλε με εξαιρετικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-2!


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σπόρτιγκ Λισαβόνας «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη Λέγκια Βαρσοβίας καθώς μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε δύο γκο με τους Ρουίς (28’) και Ντοστ (37’).

 6ος όμιλος
Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (43’ Ομπαμεγιάνγκ, 87’ Σούρλε – 17’ Ρονάλντο, 68’ Βαράν)
Σπόρτινγκ – Λέγκια 2-0 (28’ Ρουίς, 37’ Ντοστ)

Βαθμολογία
Ντόρτμουντ 4
Ρεάλ Μαδρίτης 4
Σπόρτινγκ 3
Λέγκια 0

5ος Όμιλος
Με τον Χάρι Κέιν στα πιτς λόγω τραυματισμού, ο Χιουνγκ Μιν Σον είναι κάτι παραπάνω από καυτός και με το 5ο του γκολ σε ισάριθμα ματς χάρισε τη νίκη στην Τότεναμ μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «πετεινοί» ρέφαραν έτσι την εντός έδρας ήττα από την Μονακό, με τους Μονεγάσκους να γλιτώνουν το έμφραγμα στο 93’. Η Λεβερκούζεν με το γκολ, του επίσης ευρισκόμενου σε εξαιρετική φόρμα Χαβιέρ Ερνάντεζ προηγήθηκε στο 73’, ωστόσο ο Γκλικ στο 93’ λύτρωσε την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.


Μονακό – Λεβερκούζεν 1-1 (93’ Γκλικ - 73’ Ερνάντεζ)
ΤΣΣΚΑ – Τότεναμ 0-1 (71’ Σον)

Βαθμολογία
Μονακό 4
Τότεναμ 3
Λεβερκούζεν 2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1


7ος Όμιλος
Ο Ισλάμ Σλιμάνι εξελίσσεται σε δήμιο της Πόρτο καθώς ο Αλγερινός όπου βρει τους «Δράκους» τους παίρνει το κεφάλι! Πέντε γκολ μετρούσε μέσα στο 2016 και σήμερα πέτυχε το 6ο βάζοντας φωτιά στο King Power Stadium καθώς με αυτό το γκολ χάρισε την νίκη στη Λέστερ (στο παρθενικό εντός έδρας ματς των «Αλεπούδων» στο Champions League) που πλέον μετρά 2 στις 2 νίκες χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Δεύτερη στον όμιλο η Κοπεγχάγη η οποία έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μπριζ επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0.
Σε 36 λεπτά (από το 54’ έως το 90’) οι παίκτες του Σολμπάκεν πέτυχαν τέσσερα γκολ κι έχασαν πέναλτι κόντρα στους Βέλγους που κατέρρευσαν μετά το αυτογκόλ του Ντένσβιλ.

Λέστερ – Πόρτο (25’ Σλιμανί)
Κoπεγχάγη – Μπριζ (54’ αυτογκόλ Ντένσβιλ, 64’ Ντιλέινι, 69’ Σανταντέρ, 90’ Γιόργκενσεν)

Βαθμολογία
Λέστερ 6
Κοπεγχάγη 4
Πόρτο 1
Μπριζ 0

8ος Όμιλος
Τις πρώτες τους νίκες πανηγύρισαν Γιουβέντους (4-0 στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκερμπ) και Σεβίλλη (1-0 εντός έδρας την Λιόν) και μοιράζονται την κορυφή.

Οι «μπιανκονέρι» ήταν καλύτεροι κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά κι από τη στιγμή που άνοιξαν το σκορ (24’ Πιάνιτς) κι έκαναν γρήγορα το 2-0 (31’ Ιγκουαΐν), μετέτρεψαν το ματς σε περίπατο πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ στο β’ ημίχρονο και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Στο ντέρμπι της Σεβίλλης πρωταγωνιστές ήταν Γάλλοι, αλλά αυτοί που έπαιζαν με την φανέλα των Ισπανών. Η Λιόν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όταν είχε και δοκάρι στο 11’ με τον Φεκίρ, αλλά στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε.
Ο Μπεν Γεντέρ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 52’ με τον Νασρί να χάνει πέναλτι για τους Σεβιγιάνους στο 69’.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Γιουβέντους 0-4 (24’ Πιάνιτς, 31’ Ιγκουαΐν, 57’ Ντιμπάλα, 87’ αυτογκόλ Σέμπερ )
Σεβίλλη – Λιόν 1-0 (52’ Μπεν Γεντέρ)

Βαθμολογία
Γιουβέντους 4
Σεβίλλη 4
Λιόν 3
Ντιναμό Ζαγκ. 0 .



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη