25 Οκτ 2016

ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τελειώνει σε λίγες μέρες η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους που περιμένουν πώς και πώς να πάρουν μετεγγραφή κοντά στον τόπο διαμονής τους καθώς δεν μπορούν ανταπεξέλθουν οικονομικά στις σπουδές τους για κάπου μακριά.
 
 
 


Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μεττεγγραφής αυξήθηκε κατά 12.000 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου παιδείας, αφού η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις έληξε την περασμένη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.


Οι περισσότερες από τις αιτήσεις  που υποβλήθηκαν αφορούν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι φέτος τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο δηλαδή πολύ νωρίτερα από ότι πέρσι που είχαν ανακοινωθεί στα μέσα Γενάρη.


Τα αποτελέσματα φέτος θα ανακοινωθούν πιο σύντομα γιατί σε σχέση με φέτος για΄τι η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατασκευάστηκε έτσι ώστε με την κατάθεση της αίτησης του φοιτητή να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο και η επαλήθευση των οικονομικών εισοδημάτων.


Πέρσι τα σχετικά στοιχεία είχαν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και μετά πάλι πίσω στο Παιδείας με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή να αποβεί εξαιρετικά χρονοβόρα. Φέτος το θέμα αυτό λύθηκε οριστικά. Πέρσι οι αιτήσεις για μετεγγραφές ήταν 9.710.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη