4 Δεκ 2016

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΜΑΣΘΕ;

Το «μυστήριο» της γυναίκας που έχει το σύνδρομο της «Ωραίας
Κοιμωμένης» και δεν ξύπνησε για 6 μήνες.

Η 22χρονη Beth Goodier ήταν ένα κορίτσι με όνειρα. Στόχος της ήταν να τελειώσει το πανεπιστήμιο και να εξειδικευτεί στην παιδοψυχολογία.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις που είχε στα μαθήματα την έκαναν να βλέπει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και το μέλλον έμοιαζε ότι άνοιγε λαμπρό μπροστά της.
Πριν από πέντε όμως χρόνια αποκοιμήθηκε και δεν ξύπνησε πλήρως για τους επόμενους έξι μήνες.

Κοιμόταν επί 22 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες βρισκόταν σε μια «θολή» κατάσταση ύπνου- ξύπνιου, έτρωγε λίγο, έπινε νερό και πήγαινε στην τουαλέτα.
Η νεαρή είναι μια από τους εκατό περίπου ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία που έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό ως σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης».
Πρόκειται για ένα σύνδρομο που πλήττει κυρίως εφήβους και διαρκεί περίπου 13 χρόνια με αποτέλεσμα ουσιαστικά να καταστρέφει τα δημιουργικά χρόνια των νέων, τα χρόνια των σπουδών και του ξεκινήματος της καριέρας τους.

Αυτές τις μέρες η 22χρονη διανύει «επεισόδιο βαθύ ύπνου» που διαρκεί εδώ και 2,5 μήνες. Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει από το σπίτι της στο Cheshire για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινείται με αμαξίδιο αφού είναι πολύ κουρασμένη για να περπατήσει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη