1 Δεκ 2016

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ! Υβρεις κατά της Ευρώπης: «Εσείς και τα ρατσιστικά μυαλά σας…»

Κόκκινο χτυπά η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα καθώς δεν υπάρχει μέρα που η τουρκική ηγεσία να
μην εξαπολύει κάποια απειλή ή να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις.
Η υπομονή μας με την Ευρώπη εξαντλείται» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Η Τουρκία είναι Ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδύνατον να την εκδιώξετε από την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η προσπάθεια της ΕΕ να μας απομονώσει συγκρούεται με τις δικές της αξίες» ανέφερε δε ο τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των περιφερειακών αρχών στην Άγκυρα.
«Η Τουρκία είναι Ευρωπαϊκή χώρα» επανέλαβε ο Ερντογάν. «Η ΕΕ και οι κύκλοι της με τα ρατσιστικά μυαλά τους, δεν θα μπορέσουν να μας εκδιώξουν από την Ευρώπη» πρόσθεσε.
«Πέντε εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στην Ευρώπη… Αν η Ε.Ε. εγκαταλείψει αυτή την άσκοπη εχθρότητα, θα είμαστε έτοιμοι για πλήρη ένταξη. Αν λάβει μέτρα για την κατάργηση των θεωρήσεων (βίζα), για τη βοήθεια των προσφύγων, θα ανταποδώσουμε δείχνοντας τις καλές μας προθέσεις» υποστήριξε.
Όμως, προειδοποίησε στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Τουρκίας, «η υπομονή και τα κίνητρα της Τουρκίας όσον αφορά την ένταξή της στην ΕΕ εξαντλούνται».
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα επιθυμεί να διατηρήσει πολιτικές και οικονομικές σχέσεις στο «υψηλότερο επίπεδο» με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, όμως πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως οι καλές σχέσεις με την ανατολή αποτελούν εναλλακτική στη δύση, και αντίστροφα.
Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στη Συρία, όπου υποστηρίζει ομάδες ανταρτών στα βόρεια, λέγοντας ότι δεν έχουν στόχο μία χώρα ή ένα άτομο, αλλά τρομοκρατικές οργανώσεις.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία για να «τερματίσει την εξουσία του σκληρού Μπασάρ αλ Άσαντ».







crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη