4 Δεκ 2016

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣτο τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο έναντι υποχρεώσεων από φόρους.

Μετά από τη γιγάντωση των υποχρεώσεων ενός τυπικού νοικοκυριού και την εξώθηση με μαθηματική ακρίβεια στη δίνη των χρεών με σταθερές την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια, τη μείωση εισοδημάτων, την κατακρήμνιση των εσόδων η κρατική αλληλεγγύη μεριμνά για τον αδύναμο οφειλέτη δίνοντας του την ευκαιρία να εξοφλήσει... παραχωρώντας ακίνητό του!  Παρέχοντας μάλιστα την ευκαιρία στον οφειλέτη σε περίπτωση που το ακίνητό του έχει μεγαλύτερη αξία από το χρέος να λειτουργεί ως «κάβα» για... μελλοντικές οφειλές.
Ο συμψηφισμός θα αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής και όχι στο εισόδημα που ενδεχομένως προκύπτει από αυτά όπως είναι η είσπραξη ενοικίων.
Δηλαδή θα πρόκειται για τα χρέη από ΕΝΦΙΑ, φόρους μεταβίβασης γονικών παροχών, κληρονομιάς...
Η δυνατότητα του συμψηφισμού θα δοθεί σε όσους ιδιοκτήτες αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές και κινδυνεύουν με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους. Για να αποκτηθεί η δυνατότητα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά, θα πρέπει οι πολίτες να προσκομίσουν στην Εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει η αδυναμία καταβολής των οφειλομένων ποσών.
Θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές και εάν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό του φόρου η διαφορά δεν θα επιστρέφεται αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές που θα προκύψουν.
Σε δεύτερη φάση αν η ρύθμιση «περπατήσει» θα μπορούσε σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις οφειλών ασφαλιστικών Ταμείων.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά επιβεβαίωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον συμψηφισμό οφειλών των φορολογουμένων με εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων στο Δημόσιο.
"Υπήρχε ο νόμος από παλιά, δεν είχε ενεργοποιηθεί, προχωρά η έκδοση της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για να μπορούν να πληρώνονται φόροι που σχετίζονται με ακίνητα, με εκχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο" είπε ο κ. Αλεξιάδης το πρωί στον ΣΚΑΪ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη