1 Δεκ 2016

ΑΚΡΩΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ζητείται συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν

Φωτιές έχουν ανάψει στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας οι επαναλαμβανόμενες ανιστόρητες προκλήσεις Ερντογάν. Το
«Ποτάμι» μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Σπύρου Δανέλλη, επανέλαβε και σήμερα από το περιστύλιο της Βουλής, την πρόταση του για σύσταση συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας λέγοντας ότι καθίσταται αναγκαία λόγω της » κλιμακούμενης όξυνσης με καθημερινές προκλήσεις και αμφισβητήσεις της διεθνούς νομιμότητας, από πλευράς Τουρκίας».
Το νέο αυτό αίτημα από την πλευρά του Ποταμιού, έρχεται, μετά από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μήνυμα Παυλόπουλου: «Δεν θα δεχθούμε τις προκλήσεις»
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε από τα Χανιά νέο μήνυμα προς την Άγκυρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί τις προκλήσεις, ενώ επανέλαβε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, μέγα επίτευγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές.
«Ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει περιθώριο για καμία γκρίζα ζώνη» τόνισε. Διευκρίνισε ότι το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις αυτές βάλλουν ευθέως κατά του Διεθνούς Δικαίου».
Τόνισε επίσης ότι «στις προκλήσεις δεν θα απαντήσουμε με προκλήσεις αλλά και δεν θα τις δεχθούμε. Οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει και όποια άλλη απάντηση χρειαστεί». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης και στους εταίρους μας στην ΕΕ καλώντας τους γι’ άλλη μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως υπογράμμισε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.
Επανέλαβε σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ότι δεν είναι αποδεκτή λύση με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις και τόνισε ότι «αν δημιουργηθεί προηγούμενο στην Κύπρο αυτό θα ισχύσει και για άλλες χώρες. Και ο νοών νοείτω».



 crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη