11 Ιαν 2017

Τα Σκόπια κατηγορούν Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο για ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική




Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι κατηγόρησε τα Τίρανα και
την Πρίστινα για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.




Ο Ποπόσκι δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ή του προέδρου των γειτονικών χωρών δεν είναι ευπρεπείς και αρμόζουσες, αναφερόμενος στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αλβανία με τους επικεφαλής των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, αλλά και σε συναντήσεις ηγετικών στελεχών του Κοσσυφοπεδίου με επικεφαλής κομμάτων που έλαβαν χώρα στα Σκόπια.



Ο επικεφαλής της διπλωματίας στο νοτιο σλαβικό κράτος, εκτιμά ότι η παρέμβαση αυτή δίνει λάθος μηνύματα στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές εκλογές, πριν ακόμη διαμορφωθεί η νέα κυβέρνηση στη χώρα.



«Μια τέτοια προσέγγιση, σε μια χώρα με πολυπολιτισμική παράδοση, είναι επικίνδυνη και βλάπτει την πρακτική των σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε ο Ποπόσκι.



Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος στην περιοχή  αποδέχεται ότι το μέλλον του είναι στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να εργασθεί από κοινού για την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών.



Είπε ακόμη, να μην προσπαθούν οι εξωτερικοί παράγοντες να ναρκοθετούν την πορεία της χώρας, όπως σημειώνει η ‘ZeriInfo’ του Κοσσυφοπεδίου.

http://www.echedoros-a.gr/2017/01/blog-post_92.html#more

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη