19 Ιαν 2017

Ανατροπή για ΔΟΛ: Δεν φτάνει ο Μουλόπουλος, ποιοι οι υποψήφιοι μνηστήρες-έκπληξη

Γιατί δεν αρκεί η συμμετοχή του κ. Μουλόπουλου για τη σωτηρία του ΔΟΛ;

Μπαράζ επιθέσεων δέχθηκε η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας τον οποίο κατηγόρησαν για άλωση του ΔΟΛ με αφορμή την τοποθέτηση του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου στον ιστορικό εκδοτικό όμιλο.
Η τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου στο τιμόνι του εκδοτικού συγκροτήματος, έφερε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον κ. Μητσοτάκη να καταγγέλει πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει τον έλεγχο του ΔΟΛ, την κ. Φώφη Γεννηματά να σημειώνει πως η κυβέρνηση αφού δεν κατάφερε να επιβάλει το ΕΣΡ τώρα «επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news» και τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη να καταγγέλει πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα.

Πάντως, σε δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο τελικός επενδυτής του ΔΟΛ αφού όπως είναι φυσικό, ευθέως τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει οικονομικά τον οργανισμό.

Ετσι, ακούγεται ότι ο κ. Μουλόπουλος θα είναι πιθνόν ο «κουμπάρος» στην παντρειά ΔΟΛ με τον Ιβάν Σαββίδη, εκτός και αν έχει κλείσει ήδη το deal με τον κ. Μπόμπολα που ήδη έχει συναντηθεί με τον κ. Ψυχάρη.

Ο πρόεδρος μάλιστα του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ότι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, έτσι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τη στιγμή που ο κ. Ψυχάρης αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη η οποία τον ελέγχει, την ίδια ώρα ο κ. Μπόμπολας, πήρε τη δουλειά της αναμόρφωσης του Φαληρικού Δέλτα και της παραλιακής από την κ. Δούρου.

Ο κ. Μουλόπουλος βέβαια, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για σωθεί ο ΔΟΛ και ότι επέστρεψε στον ΔΟΛ μετά από παράκληση του κουμπάρου του κ. Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος και θα ασκεί τη διοίκηση:

«Όπως ξέρετε στον Οργανισμό είχα 35 συναπτά έτη από διάφορες θέσεις. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από τον Σταύρο Ψυχάρη. Είχα δηλώσει και παλαιότερα ότι αν μου ζητούσαν βοήθεια θα την έδινα Δεν είναι μόνο για τον ΔΟΛ, μην επικεντρωθούμε μόνο εκεί, γιατί όλα αυτά που λέγονται γίνονται για πολιτικά παιχνίδια», είπε στον Alpha 989 και πρόσθεσε:

«Διοίκηση θα προσφέρω. Δεν είμαι επενδυτής. Πρέπει να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα προσπαθήσω να το κάνω σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».

Οσον αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης είπε: «Με άλλες μεταγραφές δεν τους είδα να ανησυχούν. Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά και δεν θέλουν να τα χάσουν; Δεν πρόκειται να γίνει το συγκρότημα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του ΔΟΛ. Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου».


Παράλληλα τόνισε πως «το σημαντικότερο είναι να μην κλείσουν τα έντυπα, γιατί είναι πολύ δύσκολο μετά να ανοίξουν ξανά και είναι πολύ κακό και για τους εργαζόμενους. Ο στόχος είναι αυτός.

Επίσης, πρέπει να βρεθεί κάποιος επενδυτής, ελπίζω όμως ότι αν διευθετηθούν ορισμένα πράγματα θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον» ενώ πρόσθεσε πως ουδέποτε ενήργησε ως Δούρειος Ίππος και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν το έκανα στα νιάτα μου, δεν θα το κάνω σήμερα».




fimes.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη