11 Ιαν 2017

Πρώτη σφαλιάρα Αλβανών προς Ψευτομακεδόνες!




«Στη  χθεσινή δήλωση του, ο  υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, στην αλβανική τηλεόραση «Top Channel», ανέφερε το λαό των Σκοπίων με τον όρο 



«Σλαβομακεδόνες», αυτό προκάλεσε τις  αντιδράσεις  των Σλάβων της Αλβανίας που καθορίζουν τον εαυτό τους σκέτο "Μακεδόνες"  δηλαδή,  ψευδομακεδόνες», όπως γράφει το σλαβικό δημοσίευμα ‘Meta’  των Σκοπίων.



Η σλαβική ένωση με την ονομασία ‘Ίλιντεν’ στα Τίρανα καθώς και το παράρτημά τους στο Γκόλο Μπάρντο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι  βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τη συνέντευξη του επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας που τους αποκάλεσε ‘Σλαβομακεδόνες’. (σ.σ.Παλαιότερα οι ίδιοι καθόριζαν τον εαυτό τους ως Σλάβους της Αλβανίας).


Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: 

«Η ένωση ‘ Ίλιντεν’  πιστεύει ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Μπουσάτι, είναι ακατάλληλη, ανεύθυνη και προσβλητική. Ζητάμε από τον υπουργό Μπουσάτι στο μέλλον να μην κάνει ορισμούς τέτοιους που δεν έχουν βάση. Πρέπει να εργασθούμε με θάρρος και να οικοδομήσουμε ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ψευδομακεδονίας», σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωση.
http://www.echedoros-a.gr/2017/01/blog-post_44.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη