12 Ιαν 2017

Πλησιάζει το τέλος των Social Media;

Σύμφωνα με έρευνα, ένας από τους πιο δημοφιλείς στόχους για το 2017, και μάλιστα σε
μεγαλύτερο ποσοστό από το κόψιμο του καπνίσματος, είναι η αποχή από τα social media.

Σύμφωνα με το Bidvine.com, πάνω από 10% του κόσμου σκοπεύει φέτος να φύγει από τα social media ενώ μόλις ένα 8% θέλει να κόψει το κάπνισμα. Τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότερες έρευνες ασχολούνται με το πώς και σε τι βαθμό τα social media είναι βλαβερά για την ψυχική υγεία.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστημίο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο συμπέρανε πως η εκτεταμένη χρήση του Facebook ή των social media μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική ευεξία και την αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή, προκαλώντας ζήλεια και αισθήματα ανεπάρκειας μέσα από άδικες συγκρίσεις.

Παρόλα αυτά η ίδια έρευνα τονίζει πως υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις εποικοδομητικά τα social media αν ρίξεις βάρος στην επικοινωνία με τους άλλους και όχι στην προβολή. Κοινώς, καλύτερα να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα social media ως τρόπο σύνδεσης με άλλο κόσμο, παρά ως την προσωπική σου βιτρίνα!

http://lastpoint.gr/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-social-media/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη