27 Φεβ 2017

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Καρέ καρέ το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας – Οι πρώτες εκτιμήσεις της τροχαίας (Βίντεο)

Μετά το πρώτο σοκ του πολύνεκρου τροχαίου στην Αθηνών – Λαμίας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τώρα η
Αστυνομία εξετάζει τα στοιχεία για να διευκρινιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της τροχαίας, είναι ότι ο δρόμος εκείνη την ώρα γλιστρούσε καθώς έριχνε ψιλόβροχο και μάλιστα λασποβροχή, σύμφωνα με το Newsit.  Από την άλλη ο Alpha ανέφερε ότι ο δρόμος δεν ήταν βρεγμένος και εξετάζεται το γεγονός να έχει σκάσει ένα λάστιχο, κάτι που οδήγησε στο χάσιμο του ελέγχου του αυτοκινήτου. Το δεύτερο στοιχείο και πιο σημαντικό, είναι ότι στην εθνική οδό το όριο ταχύτητας είναι από 110 έως 120 χιλιόμετρα το πολύ. Η Πόρσε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων.
Υπάρχει και το στοιχείο, ενός μάρτυρα, οδηγού, που έχει καταθέσει στην Αστυνομία ότι λίγο πριν το δυστύχημα τον προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα η Πόρσε, από αριστερά του. Χαρακτηριστικά είπε ότι «το μόνο που κατάλαβα ήταν ένα τράνταγμα από τον αέρα στο αυτοκίνητό μου και έπειτα είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο να με προσπερνάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα». Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο έτρεχε με 240, με 250, με 260 ακόμα και 300 χιλιόμετρα την ώρα.
Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το βίντεο με την τρελή πορεία του αυτοκινήτου καθώς από την υπόλοιπη διαδρομή του εθνική οδό, τα οποία έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Τροχαίας.




Θα διερευνηθεί από τον ιατροδικαστή αλλά και από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες από στενό συνεργάτη του επιχειρηματία και πατέρα του νέου που πιθανότατα οδηγούσε την Πόρσε, ότι ο γιος του, είχε πάρει το μεσημέρι το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο του να συναντήσουν σε ένα μαγαζί της Κηφισιάς την υπόλοιπη παρέα τους, για να κατευθυνθούν προς την Αράχοβα.
Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος οδηγούσε την Πόρσε, οι πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία μέχρι τώρα, δείχνουν ως οδηγό τον γιο του γνωστού επιχειρηματία. Αυτό όμως, θα ξεκαθαριστεί πλήρως, με εξέταση DNA.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί πώς διέρρευσε στη δημοσιότητα το βίντεο του δυστυχήματος, από την κάμερα διαχείρισης της κυκλοφορίας, καθώς πρόκειται για το κυριότερο προανακριτικό υλικό…
Πάντως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όπου στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν κομμάτια από λάστιχα, αναγραφόταν σε αυτά το έτος 2006, όπου πιθανολογείται ότι ήταν της porsche. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο τα λάστιχα αυτά ήταν 11ετιάς, που σημαίνει αρκετά επικίνδυνα.
Η αστυνομία, βέβαια, μέχρις στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ, ωστόσο θεωρείται δύσκολο έως απίθανο ένα τέτοιο πολυτελές αυτοκίνητο να είχε τέτοια ηλικίας λάστιχα.
Βέβαια, όλα αυτά και τα πραγματικά αίτια του τραγικού συμβάντος θα αποκαλυφθούν στις επόμενες μέρες από τους πραγματογνώμονες.






crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη